Allah nasip ederse önümüzdeki 21 Şubat Cumartesi günü idrak edeceğimiz 40. yılımızla ilgili anonslarımız sürerken, 40 yıllık okuyucularımızın yazıları veya onlarla yapılmış röportajlar da bize ulaşmaya devam ediyor. Bunları İnşaallah ayrı bir dosya halinde 21 Şubat’tan itibaren gazetede yayınlayacağız.
Yeni Asya’nın halihazırdaki okuyucuları içinde, ilk sayısını çıkardığı 21 Şubat 1970’ten beri gazeteyi aralıksız takip edip bu dâvâya sahip çıkan fedakâr kahramanların yanında, sonraki yıllarda bu kervana katılanlar da bir hayli fazla.
Nitekim altı yıl kadar önce yaptığımız bir ankette, mevcut okuyucu kitlemiz içinde Yeni Asya ile farklı tarihlerde tanışanlar, gruplar halinde tasnif edilerek ortaya konulmuştu ve bunların önemli bir kısmı 2000 yılı sonrasında Yeni Asya camiasına katılmıştı.
Bu durum, sağlam köklere yaslanan Yeni Asya’nın, aynı zamanda genç kuşaklara da açılıp hitap edebilen bir dinamizm ve hareketliliğe sahip olduğunun göstergesiydi.
Nitekim 40. yıl vesilesiyle bize ulaşan okuyucu mesajları içinde, son bir-iki yıl zarfında gazetemizle tanışan “çok genç” okurlarımızın yazdıkları da yer almaya başladı.
Onlardan biri, Kızılcahamam’dan İsmail Ünsal. Mesajını birlikte okuyalım:
“2003 yılında üniversite sınavını kazandım. Aynı yıl Kırşehir’de Risale-i Nur’u, Yeni Asya gazetesini ve cemaatini tanıdım. Zaman geçip Risale-i Nur’u okudukça kafamdaki soruların cevaplarını tek tek bulmaya başladım.
“Aslında bu çok garip bir durum değil, çünkü Risale-i Nur’u ilk defa okuyanlar bu duyguları genellikle hissederler.
“Sonra Yeni Asya gazetesini düşündüm. Zübeyir Ağabey ne kadar da haklıydı ‘Lahana yaprağı kadar da bir gazetemiz olsa’ dediğinde.
“Dünyada okurunun gazetesine bu derece sahiplendiği ve onunla bu kadar bütünleştiği başka bir gazete var mı? Sanmıyorum.
“Çünkü Yeni Asya ile okuru arasındaki nurdan halat çağımızın Kur’ân tefsiri Risale-i Nur ve Üstadımız Bediüzzaman Said Nursî’dir.
“Yeni Asya Nurların nâşir-i efkârı olmakla birlikte, yaşadığımız sosyal olayları Risale-i Nur penceresinden bize aktarmakta, adeta içtimaî hayatta pusulamız olmaktadır.
“Ayrıca gazetemiz dünyaya dağılmış ve dağılmakta olan cemaatimizin fikir birliğini temin etmektedir.
“Gazetemizde çıkan doğum, düğün, taziye gibi ilânları da çok önemsemekte ve takip etmeye çalışmaktayım. Çünkü Yeni Asya ailesindeki gelişmeleri o ilânlardan öğreniyorum.
“Üzerinde düşündüğüm ve önemsediğim en önemli nokta ise, yazarı Bediüzzaman Said Nursî olan tek gazete Yeni Asya’dır.
“Üstadımızın Lâhika sayfasında güncel olaylarla ilgili makalesine bakmak bana şevk verir. Cumhuriyet bayramı olur, Üstad ‘Ben dindar bir cumhuriyetçiyim’ der. Ermeni meselesi gündeme gelir, Üstad bu meseleyle ilgili görüşlerini aktarır. Başka bir açıdan düşünsen gazetede her gün bir sayfa Risale-i Nur yılda 365 sayfalık koca bir kitap olmaktadır. Kısacası Üstad gazetemizde her gün konuşmaktadır.
“Son söz olarak Yeni Asya’nın kırkıncı yılını tebrik etmekle birlikte, özellikle genç Yeni Asya okuyucusu arkadaşlarımızdan samimiyetle ve ihlâsla gazetemize sahip çıkmalarını, önümüzdeki nice kırk yılların bayraktarlığını yapmalarını canı gönülden temennî ediyorum.”
Dergilerden abone kampanyası
Aylık dergilerimiz Bizim Aile, Genç Yaklaşım, Can Kardeş ve Köprü’yü kapsayan kampanya ile yıllık abonelikte yüzde 35’e varan indirim sağlanıyor. Üç derginin yıllık toplam abone tutarının 180 liradan 150 liraya düşürüldüğü kampanyada, üç dergiye birden abone olan okuyuculara Köprü dergisi aboneliği hediye ediliyor. Ayrıca, sesli Risale-i Nur cd’si ile çocuk kitapları da aboneleri bekleyen hediyeler arasında. Fırsatı kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.
16.02.2009
E-Posta:
[email protected]
|