"Gerçekten" haber verir 15 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Şaban DÖĞEN

Allah adı anıldığında



Besmele’nin sırlarını anlatan Birinci Söz’ü okuduğumuzda Besmele’nin nasıl bir ruh, enerji, bitmez tükenmez bir kuvvet ve bereket olduğunu daha iyi anlarız. Besmele’yle başlanmayan iş ise, hadis-i şerifte de dikkat çekildiği gibi bereketsiz ve güdükdür.1

Onun için bir Müslüman olarak bizler Bismillah’ın her hayrın başı olduğunu; yerken, içerken, herhangi iyi bir işe başlarken Besmele çekmek gerektiğini biliriz. Eğer bir hayvan keseceksek, “Bismillâhi Allâhüekber” diyerek kesmemiz gerektiğini de. Çünkü Kur’ân açıkça, “Allah’ın adı anılmadan kesilen hayvanın etini yemeyin” buyurur ve bunun Allah’a itaatten çıkmak olduğunu bildirir.2

Motheet.com sitesinde anlatıldığına göre Suriye’nin değişik üniversitelerinden tıbbın değişik dallarında uzman 30 kadar bilim adamı Besmele’yle ve Besmele’siz kesilen hayvan etlerindeki değişiklikleri laboratuvar atmosferine taşımışlar. Oldukça ilginç, şaşırtıcı, mû'cizevî sonuçlar elde etmiş, Besmele çekilerek kesim yapmanın sağlık açısından son derece faydalı olduğunu ortaya koymuşlar.

Besmelesiz kesilen hayvan etlerinin dokularında pıhtılaşan kanda zararlı mikrop ve bakterilerin hemen üremeye başladığını, Besmeleyle kesilen hayvan dokularında ise kan, bakteri ve mikroplara rastlanmadığını hayretle görmüşler.

Bilim adamları önce Besmele’yle ve Besmelesiz kesilen kuzu, dana ve tavuk gibi farklı hayvan etlerini kesip kuru bir yerde 48 saat bekletmişler. Sonra etler üzerindeki değişiklikleri mikroskop altında incelemişler. Besmele’yle kesilmiş dana etine baktıklarında açık gül kurusu rengine büründüğünü, bozulmadığını, mikrop üretmediğini; tam tersi Besmelesiz kesilen dana etinin ise bozulduğunu; koyu, kirli, siyaha yakın kırmızı bir renk aldığını, bolca zararlı mikrop ve bakteriler ürettiğini, Besmelesiz kuzu ve tavuk etlerinde de aynı şekilde bozulma olduğunu tesbit etmişler.

Araştırma heyetinde bulunan Veteriner Fakültesi Et Sağlığı Profesörü Fuad Nima bunun sebebini şöyle açıklıyor: “Kesim anında çekilen Besmele ve tekbirin, hayvana yaptığı tesir ve heyecan, hayvanın organ ve adalelerinde meydana getirdiği hareket, hayvanın vücudundaki kanın azamî miktarının dışarıya atılmasına yol açıyor. Kesim anında Besmele’nin terk edilmesi hâlinde bu kanın önemli bir miktarı vücutta kalıyor. Bu da daha önce vücutta var olan mikropların çabuk gelişip çoğalmasını sağlıyor. Kanda hızlı bir şekilde çoğalan ve hastalıklara yol açan muhtelif mikroplar, insan midesine girdikten sonra, bütün vücuda yayılıp kalbe ulaşabiliyorlar. Kalp hastalıklarında ölümlerin yüzde yirmisinin hayvan kanından oluşan ve sonra ağız yoluyla insana geçen bu mikroplardan kaynaklandığı bilinmektedir.”

Araştırma, Besmele’siz kesilen hayvanların vücutlarında kan kaldığı için çabuk bozuldukları, bozulmamaları için hemen donduruculara konulduğu, aksine Besmele’yle kesilen hayvan etlerinin daha sağlıklı olduğunu da

ortaya koydu.3

Dipnotlar:

1- Keşfü’l-Hafa, 2:174.

2- En’am Sûresi: 121.

3- Motheet.com; Ahmet Altun, Besmele Mucizesi. S. 146.

15.03.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (14.03.2009) - Hayat Besmele’yle güzel

  (13.03.2009) - Bitki de “Allah!” diyor

  (11.03.2009) - Kur’ân bütün dertlerin devası

  (10.03.2009) - Esmâ-i Hüsna şifa kaynağı

  (09.03.2009) - Kalpler, ancak Allah’ın zikriyle huzur bulur

  (08.03.2009) - O nur gelince

  (07.03.2009) - Huzur ve sükûna erebilmek için

  (06.03.2009) - Allah’ın inayet ve himayesini hissetmek

  (05.03.2009) - Allah’ın himayesi altına girmek

  (04.03.2009) - Kur’ân eczanesinden şifa reçetesi

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis