Besmele’nin sırlarını anlatan Birinci Söz’ü okuduğumuzda Besmele’nin nasıl bir ruh, enerji, bitmez tükenmez bir kuvvet ve bereket olduğunu daha iyi anlarız. Besmele’yle başlanmayan iş ise, hadis-i şerifte de dikkat çekildiği gibi bereketsiz ve güdükdür.1
Onun için bir Müslüman olarak bizler Bismillah’ın her hayrın başı olduğunu; yerken, içerken, herhangi iyi bir işe başlarken Besmele çekmek gerektiğini biliriz. Eğer bir hayvan keseceksek, “Bismillâhi Allâhüekber” diyerek kesmemiz gerektiğini de. Çünkü Kur’ân açıkça, “Allah’ın adı anılmadan kesilen hayvanın etini yemeyin” buyurur ve bunun Allah’a itaatten çıkmak olduğunu bildirir.2
Motheet.com sitesinde anlatıldığına göre Suriye’nin değişik üniversitelerinden tıbbın değişik dallarında uzman 30 kadar bilim adamı Besmele’yle ve Besmele’siz kesilen hayvan etlerindeki değişiklikleri laboratuvar atmosferine taşımışlar. Oldukça ilginç, şaşırtıcı, mû'cizevî sonuçlar elde etmiş, Besmele çekilerek kesim yapmanın sağlık açısından son derece faydalı olduğunu ortaya koymuşlar.
Besmelesiz kesilen hayvan etlerinin dokularında pıhtılaşan kanda zararlı mikrop ve bakterilerin hemen üremeye başladığını, Besmeleyle kesilen hayvan dokularında ise kan, bakteri ve mikroplara rastlanmadığını hayretle görmüşler.
Bilim adamları önce Besmele’yle ve Besmelesiz kesilen kuzu, dana ve tavuk gibi farklı hayvan etlerini kesip kuru bir yerde 48 saat bekletmişler. Sonra etler üzerindeki değişiklikleri mikroskop altında incelemişler. Besmele’yle kesilmiş dana etine baktıklarında açık gül kurusu rengine büründüğünü, bozulmadığını, mikrop üretmediğini; tam tersi Besmelesiz kesilen dana etinin ise bozulduğunu; koyu, kirli, siyaha yakın kırmızı bir renk aldığını, bolca zararlı mikrop ve bakteriler ürettiğini, Besmelesiz kuzu ve tavuk etlerinde de aynı şekilde bozulma olduğunu tesbit etmişler.
Araştırma heyetinde bulunan Veteriner Fakültesi Et Sağlığı Profesörü Fuad Nima bunun sebebini şöyle açıklıyor: “Kesim anında çekilen Besmele ve tekbirin, hayvana yaptığı tesir ve heyecan, hayvanın organ ve adalelerinde meydana getirdiği hareket, hayvanın vücudundaki kanın azamî miktarının dışarıya atılmasına yol açıyor. Kesim anında Besmele’nin terk edilmesi hâlinde bu kanın önemli bir miktarı vücutta kalıyor. Bu da daha önce vücutta var olan mikropların çabuk gelişip çoğalmasını sağlıyor. Kanda hızlı bir şekilde çoğalan ve hastalıklara yol açan muhtelif mikroplar, insan midesine girdikten sonra, bütün vücuda yayılıp kalbe ulaşabiliyorlar. Kalp hastalıklarında ölümlerin yüzde yirmisinin hayvan kanından oluşan ve sonra ağız yoluyla insana geçen bu mikroplardan kaynaklandığı bilinmektedir.”
Araştırma, Besmele’siz kesilen hayvanların vücutlarında kan kaldığı için çabuk bozuldukları, bozulmamaları için hemen donduruculara konulduğu, aksine Besmele’yle kesilen hayvan etlerinin daha sağlıklı olduğunu da
ortaya koydu.3
Dipnotlar:
1- Keşfü’l-Hafa, 2:174.
2- En’am Sûresi: 121.
3- Motheet.com; Ahmet Altun, Besmele Mucizesi. S. 146.
15.03.2009
E-Posta:
[email protected]
|