Geleneksel 21 Şubat ve 23 Mart eklerimize ilâveten, geçen yıl Kutlu Doğum vesilesiyle de özel bir ek vermeye başladığımızı biliyorsunuz.
20 Nisan 2008 günü verdiğimiz ekte, Peygamberimizle (a.s.m.) ilgili olarak Risale-i Nur’da yer alan orijinal izahlar derlenerek sunulmuş ve bu çalışma takdirle karşılanmıştı.
Bu yıl Kutlu Doğum hediyelerimizin ikincisini hazırlıyoruz. Muhtevası hakkında kısaca şu bilgiyi verebiliriz:
Bildiğiniz gibi, 23 Mart ekimizin konusu “İlâhî ikaz: Kriz” başlığıyla ifade edilmişti. 21 Nisan’da vereceğimiz Kutlu Doğum ilâvemizin konusu da Peygamberimizin (a.s.m.) Sünnetinde iktisat. Konu çerçevesinde Sünnet-i Seniyyenin bu hususa ilişkin bahisleri, hadisler ve canlı örneklerle anlatılacak. Bu çalışmanın, 23 Mart ekimizi tamamlayıp ayrı bir istifadeye vesile olacağını düşünüyoruz.
***
21 Nisan Salı günü vereceğimiz ilâvemiz için ek taleplerinizi en geç 17 Nisan Perşembe akşamına kadar Abone Servisimize bildirmenizi rica ediyoruz.
***
Bu vesileyle, yeri gelmişken, 23 Mart ilâvemizle ilgili olarak geçen haftaki köşemizde yer darlığı yüzünden çok kısa bir ifadeyle temas edip geçtiğimiz hususu biraz açalım:
O yazıda, 23 Mart ekimizin ses getirdiğinden bahsetmiştik. 26 Mart tarihli gazetemizin “Medya-politik’ sayfasında bunları aktardık. Ama kaçırmış olabilecek okurlarımıza da buradan özet bir bilgi sunmakta fayda var.
Söz konusu ekimiz, 25 Mart günü Cumhuriyet gazetesinde “Ekonomik kriz İlâhî ikaz” başlıklı genişçe bir habere konu oldu. Haberde, Yeni Asya tarafından basılan ve üniversitelerin önünde dağıtılan “dergi”de Risale-i Nur’dan alıntılar yapıldığı; Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden ve Said Nursî’nin öğrencilerinden olan Mustafa Sungur, Abdullah Yeğin ve Mehmet Fırıncı ile yapılan söyleşilere yer verildiği; söyleşi ve alıntılarda ekonomik krizden kurtulmanın çaresinin İktisat Risâlesi’nde olduğunun savunulduğu belirtildi.
Aynı gün Radikal’de çıkan “Bedüzzaman’ın kurtuluş reçetesi” başlıklı yazısında Türker Alkan da, 23 Mart tarihli gazetemizin “Çıkış yolu Risale-i Nur’da” manşetini konu edinmiş; “Finans krizini doğuran medeniyet buhranı, Bediüzzaman’ın iman hizmetiyle aşılır” mesajımızla birlikte Mustafa Sungur’un “Çare İktisat Risâlesi’nde,” Abdullah Yeğin’in “İktisat Risâlesi’ni çok iyi okuyup tatbik etmemiz lâzım” ve Mehmet Fırıncı’nın “Vatikan da İslâmın koyduğu sistemden başka bir çare olmadığı için, bizzarure bunu ifade etme ihtiyacı duydu” beyanlarını geniş şekilde aktarmış; ancak aralarda kendince alaycı yorumlar yapmıştı.
Alkan’ın yazısını iktibasen yayınlayıp, bu istihzaî değerlendirmelerine cevabımızı da hemen yanına maddeler halinde koyduk ve ayrıca yazarın kendisine de ilettik. Ama sonrasında ondan mukabil bir cevap çıkmadı.
Daha evvelce de aynı yazar deprem için yapılan “İlâhî ikaz” yorumunu eleştirirken Yeni Asya’ya yine sataşmış ve verdiğimiz cevap üzerine geri atmak zorunda kalmıştı...
***
12 Eylül öncesinde, diğer müsbet neticeleri yanında insanlarımız arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmesi cihetiyle de önemli hizmetlere vesile olarak yıllarca devam eden, ama ihtilâl sonrasında yapılamayan Van’daki Bediüzzaman mevlidleri, geçen yıl 3 Ağustos’ta tekrar başlatılmış ve yine çok güzel bir kaynaşmaya vesile olmuştu.
Şanlıurfa’da yıllardır aralıksız devam eden mevlidlere ilâveten Van’ın tekrar başlaması sevinçle karşılanır ve “Darısı Isparta ve Kocatepe mevlidlerine” denilirken, Bursa sürpriz yaparak, dün tarihî Ulucami’de Bediüzzaman mevlidi okuttu. Tebrik ediyor, devamını diliyoruz.
Aynı dileğimiz yakınlarda iki sene yapılıp arkası gelmeyen Ağrı mevlidleri için de geçerli.
06.04.2009
E-Posta:
[email protected]
|