Yeni Asya’da günlük veya haftalık yazılarıyla düzenli olarak okuyucularımızla buluşan yazarlarımız mâlûm.
Bunları yeni isimlerle takviye ederek yazı ailemizi genişletme arzumuz ve bu istikametteki aralıksız çalışmalarımız da.
Geçtiğimiz dönemde bu açıdan hepimizi sevindirip memnun eden güzel gelişmeler oldu.
Bunların bir kısmı bu köşede yazıldı.
Bir de araya başka konuların girmesi sebebiyle yazma fırsatı bulunamadığı için sessiz sedasız başlayıp devam eden yeni yazarlarımız var.
Bu hafta bunları hatırlatarak bu gecikmeyi telâfi etmek ve böylece yazar kadromuzdaki gelişmeyi derli toplu bir şekilde dikkatlerinize sunmak istiyoruz.
Bu meyanda ilk zikredeceğimiz isimlerden biri, çoktandır Lâhika köşesindeki hizmet eksenli yazılarıyla takip ettiğimiz Ahmet Özdemir.
Bir diğeri, derinlikli sosyal tahliller içeren yazılarıyla aramıza katılan Köprü dergisi editörü Ahmet Dursun.
Bu arada, evvelce düzenli olarak yazdığı halde bazı sebeplerle ara veren, ama tekrar başlayan Ali Oktay ve Meryem Tortuk imzalarını hatırlamamız gerekiyor.
Bunları zikrettikten sonra, önemli gelişmelerin yaşandığı bir diğer alan olarak, dış dünyaya açılan farklı pencereler niteliğindeki köşelerimizde yaşanan sevindirici artışa geçelim.
Bunlardan Avusturya ve Avustralya mektupları daha önce bu köşeye konu olmuştu.
Mikâil Yaprak imzalı Avusturya mektupları hayli zamandır düzenli olarak devam ediyor.
Avustralya mektuplarında, yazarımız Saadet Topuz’un özel sebeplerden kaynaklanan yoğunluğunun yol açtığı kısa fasıla, bilâhare hizmet nöbetini devralmak üzere beşinci kıt'aya giden Zeynep Ruhan-Ruhan Asya imzalarının devreye girmesiyle giderildi. Ama ilk fırsatta Saadet Topuz da tekrar aramıza dönecek ve Avustralya mektuplarını daha da zenginleşen içeriklerle hep birlikte devam ettirecekler. Fatih Yargı’nın arada bir de olsa gezi notlarıyla bu tabloyu tamamladığını ayrıca ilâve edelim.
Bir başka pencere, Said Hafızoğlu imzasıyla görmeye başladığımız Amerika mektubu.
Bir diğeri, H. Kübra Akdemir imzalı Hollanda mektubu.
Amerika ve Hollanda mektupları henüz periyodik bir istikrara oturmuş değil, ama inşaallah yakın zamanda o da olacak.
Ve geçen hafta bu listeye eklenen güzel bir sürpriz: Fatma Nur Zengin’in Mısır mektubu.
Bu fasılda, epey zaman öncesine kadar gayri muayyen fasılalarla da olsa devam eden Körfez mektupları cenahında Suna Durmaz’dan tekrar harekete geçme sinyalleri aldığımızı memnuniyetle kaydedelim.
Şükrü Bulut’un Almanya mektubu niteliğindeki yazıları da bu tabloyu tamamlıyor.
Sırada dış pencereler faslında yeni ve farklı bir aşamanın eşiğinde olduğumuzu müjdesi var.
Bilindiği gibi, 23 Mart’ta gazeteyle birlikte verdiğimiz “Meşrutiyetin 100. yılında Batılı aydınların gözüyle Bediüzzaman Said Nursî” ilâvesini, konuyla ilgili olarak yabancı yazarların Yeni Asya için özel olarak kaleme aldıkları makalelerden oluşturmuştuk.
Bu yazarlardan bazıları, bundan böyle günlük gazetemiz için de düzenli olarak yazmaya başlayacaklar.
Bunlardan biri, Milwaukee Spanish Journal gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Robert Miranda. Amerikan Ulusal Köşe Yazarları birincilik ödülü sahibi Latin Amerikalı aktivist Miranda, aslında ismini Da’ud Ali Selâm olarak değiştirmiş bir Müslüman. Kendisi bundan böyle haftalık yazılarıyla aramızda olacak.
Ve buna benzer sürprizlerimiz sürecek.
Son bir not: Lâhika başta olmak üzere, muhtelif sayfalarımıza gayrimuayyen fasılalarla yazı gönderen çok sayıda fahrî yazarımız da var; ama onları tek tek zikretmeye yerimiz müsait olmadığı için, isim tasrihini okurlarımızın dikkatine havale ile kendilerine teşekkür ediyoruz.
12.05.2008
E-Posta:
[email protected]
|