Önceki gün bir programda şarkıcı Seda Sayan’ın çocukluk arkadaşı ekrana geldi. Genç kızken birlikte evden nasıl kaçtıklarını anlatıyordu mikrofonlara (Kanal D).
Nereden nereye diyor programda... Genç kızlara örnek olsun diye mi bu görüntüler ekrana geldi bilemiyorum.
Görünen o ki, teşbihte hata ediliyor.
Şöhret için evden kaçan ikili, bu hayatın ne kadar zorlu ve batak olduğunu anlatsa fena olmaz mıydı?
Sanki şimdiki genç kızlara örnek olsun diye bir de nisbet edercesine konuşmuyorlar mı?
Bu arada, Milliyet gazetesi, Hollywood ünlülerinin geçmişte yaptığı “iş”leri sayfalarına taşımış. Öncesi ve sonrasını kıyaslamış.
ABD’nin 'emlak kralı' olarak ünlenen, dolar milyarderi Donald Trump’ın, depozitolarını alabilmek için boş şişe ve metal içecek kutuları topladığı ortaya çıkmış.
İş, sinema ve müzik dünyasının, ünlü isimleri arasında, ilk iş hayatına bulaşık yıkayarak, yer paspaslayarak başlayan isimler bile var...
İşadamı Michael Dell:
Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden Dell’in Başkanı Michael Dell, ilk gençlik yıllarında, bir Çin lokantasında bulaşık yıkayarak harçlığını çıkarıyormuş. Dell daha sonra, lise öğrencisiyken Houston’daki yerel gazeteye abone toplayarak öğretmenlerinden daha fazla para kazanmaya başlamış.
Aktör Johnny Depp:
Hollywood’un ’asi adamı’ Johnny Depp, üne ve paraya kavuşmadan önce, The Kids adlı bir müzik grubuna solistlik ediyormuş...
Aktör Michael Caine:
Oscarlı İngiliz oyuncu Michael Caine, Londra’nın güneyinde yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş. Caine de iş hayatına lokantalarda bulaşık yıkayarak başlamış...
Aktör Jim Carrey:
Ünlü oyuncunun gösteri dünyasına girmeden önceki işi ise yer paspaslamakmış. Kendisi 15 yaşında iken, babasının işten atılması sonucu ailesine yardımcı olabilmek için çalışmaya başlayan Carrey, bazen okuduğu okulda güvenlik nöbetçisi olarak çalışıyor, bazen de Toronto yakınlarındaki bir lastik fabrikasında yerleri paspaslıyormuş... Carrey bugün film başına 20 milyon dolar kazanıyor.
Harry Potter’in yazarı J.K. Rowling:
Asıl adı Joanne Rowling olan, Harry Potter kitap dizilerini yazmaya başlamadan önce, Uluslararası Af Örgütü’nün Londra bürosunda araştırma asistanı olarak çalışıyor, Afrika’da insan hakları ihlallerine ilişkin raporlar hazırlıyormuş.
Yönetmen Quentin Tarantino:
ABD’li Oscar ödüllü senarist Tarantino, çocuk denecek yaşlarda, Güney California’da başladı ilk iş hayatına, ancak bugünkünden çok farklı olarak. Tarantino, sinema salonlarında ve video dükkânında bedava izlediği filmlerin, kendisinde büyük katkısı olduğunu ve film tutkusunun böyle başladığını söylüyor.
Brad Pitt:
İlk gençlik yıllarında oyuncu olmak için mücadele eden Brad Pitt, bu amacına ulaşabilmek için en çok çabalayanlardan. Pitt, ek gelir sağlayabilmek için, Los Angeles’taki Sunset Bulvarı üstünde, giydiği tavuk kostümü ile yoldan geçenleri, çalıştığı fast-food lokantasına çekmeye çabalıyordu.
Görülüyor ki ünlü isimler belli “sıkıntılar”dan sonra belli noktalara gelmiş.
Ama evden kaçmak gibi lükse girmemişler.
RTÜK’UN UYARISI
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, önceki gün yaptığı basın toplantısında, canlı yayında radyo ve televizyonları uyardı.
Diyor ki:
“Türkiye’de dengeleri dikkate alan, demokratik bir yapının oluşmasını sağlayacak, huzurlu bir seçimin oluşması için herkes üzerine düşen görevi yapmak zorunda...”
Bunu neden söylüyor.
Bazı kuruluşların siyasî parti reklamı yayınlamaya devam ettikleri için...
Akman, bu konudaki raporun değerlendirilerek Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunulacağını bildirdi.
Tandoğan, Çağlayan ve bilumum meydanlarda Anayasanın bilmem hangi kuralını çiğneyen zihniyet, şimdi ekranlarda “yasak” deliyor.
İdeoloji mi yoksa kurallar mı?
Bakalım hangisi daha üstün gelecek?
10.05.2007
E-Posta:
[email protected]
|