"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çok üzgünüm, çok özür dilerim!

Ali FERŞADOĞLU
27 Ağustos 2024, Salı
Yapılan araştırmalara göre son 20 yılda bilimde, sanatta, teknolojide, ekonomide, hatta dini hayat ve ahlâkta çok büyük düşüşler yaşandı.

Meselâ, ODTÜ, dünyada 85.inci sıradan 801.inci; İTÜ 150.inciden 850.inci; Boğazici 137’den 650.inci sıraya düşmüş! Zira, ne kadar ilim, o kadar sanat, teknoloji, ekonomi, ticaret, hukuk, yönetim…

Türkiye’de 51 milyon 600 bin kişinin açlık sınırının altında yaşadığı tespit edildi. BM 2023 Sürdürülebilir Kalkınma Raporu’nun Sıfır Açlık hedefine yönelik verilere göre; Türkiye’nin yetersiz beslenme yaygınlığı oranı yüzde 2,5. Açlık sınırı 20 bin, yoksulluk sınırı 62 bin lirayı aşmış durumda. 

Ekonomik hayatın içinden gelenin, yarım asrı aşan ticaret erbabı, “Bugüne kadar muhtıracı, darbeci, Kemalist jakobenleri ve bilimum müstebit siyasetçiler dair bu iktidar kadar faiz teşvikçisi ve ülkeyi ahtapot gibi sarıp inhisar altına alana şahit olmadım… Güya dindar iktidar varmış amma bunun düşük faizi faiz değilmiş hilesi ile toplum faize bulaştırmıştır.”1

Yüksek enflasyon, faiz, zam ve pahalılık-bunlar kasıtlıdır-en çok kazanan bankalar, büyük şirketler. Fert, aile ve toplumu büyük kesiminin açlık ve yoksulluk sınırının altında kalması hakikî dindarlık kalitesinin çok düşük olduğunu göstermiyor mu? Anketler 2002 öncesi ile 2023 arası ahlak ve dindarlığın çok büyük düşüşler olduğunu gösteriyor. Çünkü, “Komşusu açken tok olarak yatan bizden değildir.”2 denmiyor mu? Dindarlık değil, “Ben tok olduktan sonra başkası açlıktan ölse bana ne? Sen çalış, ben yiyeyim!”3 felsefesi hâkim!

Zulüm ve yağmaların ayyuka çıktığı bir toplumda hakikî dindarlık sınırın altında demektir! Namaz ve dindarlık söylemleri ise, riyadan ibarettir! “Yazıklar olsun şöyle namaz kılanlara ki, kıldıkları namazdan gâfildirler. Gösteriş için ibâdet yaparlar.”4

2004’lerden beri toplumun iktidar eliyle kutuplaşmanın içine sürüklenip fertlerin fertlere, ailelerin ailelere kırdırıldı. Bu “dinin ve dindarlığın içini boşaltmak” içindi. Darbe ürünü ve BOP projesi olarak AKP iktidara sürülürken bunları anlatmaya çalıştık! Şimdi çok üzgün ve pişmanım ki, ne diye daha çok çalışmadım! Daha şiddetle ikaz etmedim!

Çok üzgünüm, çok pişmanım ve çok özür  dilerim!..

Dipnotlar:

1-Hüseyin İlhan/YK/20.6.2024.; 2-Hakim, Müstedrek, 4/183, h. no: 7307.; 3-Mektûbât, s. 264.; 4-Maun Suresi, 4-6.

Okunma Sayısı: 1618
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa Said Kara

    27.8.2024 10:07:47

    KHK'lı sorununda sadece devletin çözüm üretmesini beklemek çıkar yol değil. Gülen cemaati üzerine düşenleri yapacak ki devlet dr bir adım atsın. Hırsızın hiç mi suçu yok sözünde olduğu gibi KHK konusunda cemaatin suçlarını teslim etmek gerek.

  • Burhan Kula

    27.8.2024 00:31:01

    Adalet mülkün(devletin) temelidir. ADALET yoksa, AİHM kararları tanınmıyor uygulanmıyorsa, AYM kararları sayılmıyorsa, anayasaya uyulmuyorsa orada ne sosyal ne de ekonomik bir gelişme olur, ortada bir yönetimden düzenden değil sadece kaos ve sefaletten bahsedilebilir. ülkedeki gençlerin %80 i geleceğini yurtdışında arıyorsa oraya gitmek istiyorsa o ülke bitmiştir.

  • Mustafa

    27.8.2024 00:27:53

    Yeni Asya ve Sağlam olan yazarları hakikatleri her zaman dile getirdiniz..Münafikane proje,fakir ,cahil birazda şark kurnazliğina yatanlar,mürekkep yalamislarida makam rakam kimiside nisalarla angutlaştirildı...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı