Hoca - Yazar İhsan Şenocak, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, “Ateistlerin Masallarına Karşı Ne Okuyayım?” diye soran gençlere Çağımızın Kur'an Tefsiri ve 'Kur'an Eczahanesi'nden asrımızın inkar hastalıklarına karşı harika bir reçete olan, Büyük İslam Alimi ve Mütefekkiri Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur eserlerini okumaları çağrısında bulundu.
6 EYLÜL 2017’DE VEFAT EDEN ŞERİF MARDİN’İN EN DİKKAT ÇEKİCİ ESERLERİNDEN BİRİ DE “BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ OLAYI/MODERN TÜRKİYE’DE DİN VE TOPLUMSAL DEĞİŞİM” ADINI TAŞIYAN KİTABIYDI. KİTAP, DÜNYA ÇAPINDA BÜYÜK İLGİ GÖRMÜŞTÜ.
Büyük İslam Alimi ve Mütefekkiri Bediüzzaman Said Nursi böyle demişti... Ve Risale-i nur basımına 2014'te başlayan Diyanet, bazı eserleri bastıktan sonra verdiği aranın ardından ASÂ-YI MÛSÂ'yı da yayınlarına dahil etti.
Suriye Diyanet İşleri Başkan Vekili ve Suriye’nin Haseki Müftüsü İbrahim Nakşibendî, “Risale-i Nur, bütün İslâm dünyası için kurtuluş reçetesidir” dedi.
SOSYAL MEDYADA RİSALE-İ NUR ALEYHİNDE YAYINLARIN ARTMASI DİKKAT ÇEKİCİ. OYSA YERLİ VE YABANCI YÜZLERCE İLİM ADAMI İNSANLIĞIN KUR’AN TEFSİRİ OLAN RİSALE-İ NUR ESERLERİNE MUHTAÇ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR.
SOSYAL MEDYADA BÜYÜK İSLAM ALİMİ VE MÜTEFEKKİRİ BEDİÜZZAMAN SAİD NURSÎ HAZRETLERİ VE RİSALE-İ NUR’A YAPILAN ÇİRKİN YORUMLARA TOKAT GİBİ CEVAPLAR GELDİ.
Vefatının 63. sene-i devriyesinde Bediüzzaman Hazretleri, Çorum Yeni Asya Hanım okuyucuları tarafından düzenlenen programla yâd edildi.
Büyük İslam Alimi ve Mütefekkiri, Çağın Kur'an tefsiri Risale-i Nur Külliyatının Müellifi Bediüzzaman Said Nursî’yi vefatının 63. yıldönümünde dualarla, rahmetle, hasretle yad ediyoruz...
Çağın kötülüklerine ve manevî hastalıklarına karşı bir panzehir olarak Risale-i Nur’a olan ihtiyaç daha da âcil hale geldi.
Risale-i Nur Külliyatı’nın tarifi, mahiyeti, muhtevası, hususiyetleri, vazifesi, gibi birçok vasıfları, konuları, hakikatleri, hazinesi vardır.
New York Devlet Üniversiteleri yayınevi olan Suny Press, Bediüzzaman Said Nursî’nin hayatının anlatıldığı “Modern Türkiye’de İslâm: Bediüzzaman Said Nursî’nin Entelektüel Bir Biyografisi” adlı kitabı yayına sundu.
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Üzüm: “Risale-i Nur hem iman problemi yaşayan insanlık âlemi hem iman zaafı ve ibadet-ahlak sorunu yaşayan İslam âlemi için Kur’an’ın temel mesajlarını aklî deliller ile temellendiren ve aynı zamanda kişiyi kalbî feyizler ile tenvir eden mükemmel bir çağdaş kelam eseridir. Diğer bir ifadeyle, Risale-i Nur’u klasik kelam eserlerinden ayıran birçok husus olup bunlardan birisi, onun aklî temellendirmeleri ‘insanî’ zeminde ele alması, bir diğer hayatî husus da onun; aklın yanı sıra kalbi, ruhu ve duyguları besleyen, doyuran bir muhtevaya sahip olmasıdır.”
YENİ ASYA'NIN 'FIKIH GÜNLÜĞÜ' KÖŞESİNİN YAZARI, İLAHİYATÇI SÜLEYMAN KÖSMENE, YENİ ASYA EGE BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ'NİN ORGANİZE ETTİĞİ ONLİNE PAZAR SEMİNERLERİNİN BU HAFTAKİ MİSAFİRİ OLARAK KUR'AN-I HAKİM'İN ASRIMIZA OLAN MESAJLARINI İHTİVA EDEN ÇAĞIN TEFSİRİ RİSALE-İ NUR PENCERESİNDEN ''TEVHİD VE SAADET'' KAVRAMLARININ HAKİKATİNE İLİŞKİN KONUŞMA YAPACAĞI SEMİNERDE TEFEKKÜR DÜNYAMIZA HİTAP EDECEK.
A HABER EKRANINDA EMEKLİ BİR SAVCININ BEDİÜZZAMAN SAİD NURSî’YE VE RİSALE-İ NUR NUR TALEBELERİNE YÖNELTTİĞİ İFTİRALAR YOĞUN TEPKİLERE YOL AÇINCA, PROGRAMCILAR ÖZÜR DİLEMEK MECBURİYETİNDE KALDI.
Çek Cumhuriyeti Palacky üniversitesi Avrupa Çalışmaları ve Siyaset Bilimi Bölümü öğrencilerinden Arleta Matkowska ve Adela Stepankova’nın hazırladığı ödev.
Çok faziletli ve çok değerli çok büyük bir manevi hâsılat mevsimi olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan ve 8 Mart 2019 günü başlayan mübarek 'Üç Aylar' tüm bereketiyle devam ediyor...
Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulhak Halim Ulaş, “Kur’an kainat kitabının bir nevi tefsiridir. Çok sayıda Âyet ve hadis metninden anlaşıldığı üzere, İslam dini ilme ve ilim adamına büyük önem vermektedir” dedi.
Çağdaş bir Kur’ân tefsiri: Risale-i Nur...
Hollanda'da ilk defa çocuklar için Hollandaca Kur'an-ı Kerim tefsiri hazırlayan ilahiyatçı yazar Abdulvahid van Bommel, "Çocuklara verdiğim derslerdeki edindiğim tecrübe ile çocukların sadece Kur'an-ı Kerim'i ezberleme yerine onu anlamaları gerektiğini düşündüm. Anlayarak okusunlar ki kendi hayatlarında bunu uygulamaya koysunlar." dedi.
Aziz, sıddık kardeşlerim,
Süleyman Kılıç: “Risale-i Nur bir tefsir midir? Kur’ân’ın tamamının tefsiri değil diyenler var.”
Müellif-i Muhterem Bediüzzaman Said Nursî’nin de ifadesiyle “Risale-i Nur, Kur’ân’ın hakikî bir tefsiri ve hakikatinin bir tercümanı ve meselelerinin bürhanıdır.”1
Nur derslerinin saff-ı evvel muhatapları arasında yer alma mazhariyetine nail kılınan bahtiyarlardan biri de emekli yüzbaşı Refet Barutçu. Nitekim Barla Lâhikası’nda hem kendi mektupları, hem de Üstadın ona hitaben yazdıkları ile adı en çok geçen hizmet öncüleri arasında o da var.
Yaratılış harikası olan ve insanları tefekküre sevk eden Kainat Kitabı'nın her sayfasındaki Tasarrufat-ı İlahi, müşahede edilerek tefekkür ediliyor. Hârika bir kudret-i Samedâniye (( Hiçbir şeye muhtaç olmayan ancak herşey kendisine muhtaç olan Allah'ın kudreti)), lezzetli bir hayret ve hayranlıkla dikkatli nazarlar tarafından seyredilmeye devam ediyor .
“İlköğretim çağındaki öğrenciler (İngiltere için 5-11 yaş arası) ödevden etkin bir şekilde muaf edilmelidir. Çünkü ödev, çocukluğa zarar veriyor ve aileler arasında gerilime sebep oluyor” diye uyarıyor Londra’daki King Alfred Okulu’nun müdürü Dawn Moore.
Dünyada tespit edilen bitki sayısının 390 bin 900 olduğu açıklandı ve bitki sayıları ile ilgili yapılan araştırma, Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur'dan Asa-yı Musa adlı eserinde 1943 - 1944 yıllarında kaleme aldığı risalede bitkilerle ilgili olarak -eserden san'atkara yönelme prensibiyle- gençlere Allah'ın varlığı ve birliği hakikatini ders verdiği önemli satırları hatırlattı.
Bilim insanları san'at ve hikmetle yaratılan Kainat Kitabı'nı keşfetmeye, tanımaya ve tanıtmaya devam ediyor.
Uzmanlar, internet üzerinden yapılan çocuk istismarlarına dikkati çekerek, anlık yazışmaya izin veren tüm oyunların risk taşıdığı uyarısında bulundu.
Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner, “Elektronik oyunlar, çocukların hızlı, doğru karar verme becerisini geliştirir.