"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cenâb-ı Hak, merhametlilerin en merhametlisidir

Akif ARSLAN
18 Haziran 2017, Pazar
EN MÜHİM İŞ: ŞÜKÜR

Hadsiz nimetlere cüz’i şükür ile nasıl mukabele edilir?

Cenâb-ı Hakk’ın bizlere ihsan ettiği külli ve hadsiz nimetlere karşı sınırlı ve cüz'î şükrümüzle mukabele edebilmenin sırrı “küllî bir niyet ve hadsiz bir itikad”dır. 

Risale-i Nur, bu hakikati şu örnek ile akla yakınlaştırıyor:

“Nasıl ki bir adam beş kuruş kıymetinde bir hediye ile bir padişahın huzuruna girer ve görür ki, her biri milyonlara değer hediyeler, makbul adamlardan gelmiş, orada dizilmiş. 

Onun kalbine gelir: “Benim hediyem hiçtir, ne yapayım?” Birden der: “Ey seyyidim! Bütün şu kıymettar hediyeleri kendi namıma sana takdim ediyorum. Çünkü, sen onlara lâyıksın. Eğer benim iktidarım olsaydı, bunların bir mislini sana hediye ederdim.”

O hediyelere hiç ihtiyacı olmayan bu padişah, halkının sadakatini ve kendisine duydukları saygı ve hürmeti ölçmek için hediyeleri kabul eder. Hem o çaresiz ve fakir olan adamın “o büyük ve küllî niyetini ve arzusunu ve o güzel ve yüksek itikat liyakatini, en büyük bir hediye gibi kabul eder.” Bu hakikatteki sır padişahın o hediyelere hiçbir ihtiyacının olmaması ve o biçare adamın küllî niyeti ve hadsiz inancıdır. Evet, Cenâb-ı Hak merhametlilerin en merhametlisidir.

Okunma Sayısı: 2897
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı