"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gökte çatlak mı var?

Ali FERŞADOĞLU
02 Şubat 2021, Salı
Bir okuyucumuz, “Ozon tabakasının delinmesini Kaf Sûresi 6. âyet bağlamında nasıl anlamalıyız? Kâinatta kusur gibi gözüken bazı durumları nasıl okumalıyız? Bu gibi soruların kalbe gelmesi münafıklık alâmeti midir?” şeklinde sualler sordu.

Birincisinden başlarsak âyet şöyle: “Öyleyse üzerlerindeki göğe bakmıyorlar mı ki, onu hiçbir çatlağı olmaksızın nasıl bina etmişiz, nasıl süslemişiz!” (Kaf Sûresi: 6) 

Yalnızca birisinin içinde milyarlarca samanyolunun bulunduğu 11 trilyon galaksi, gök, uzay, semavatta her şey muhteşem, eksiksiz, kusursuzdur, bir çatlak yok! 

Ancak, ozon, dünyadaki atmosferin çatlaklığı, incelmesidir! Ozon nedir ve niçin inceliyor? Atmosferin çok küçük kesimini oksijenden oluşturan zehirleyici bir gazdır. Ozon deliği tabiri, ozon moleküllerinin tamamen yok olmasını değil, büyük ölçüde ve hızla azalmasını ifade eder.  

Bu tabaka güneşten gelen zararlı ışınları süzüp zararsız olanları yeryüzüne yansıtmakla vazifelendirilmiştir. Dünyamız için koruyucu kalkan vazifesi görür. (Fesubhanellah, Fatır-ı Hakim “zehirleyici bir gaz” ile başka zehirleyici ve zararlı şeyleri engelliyor!)  

Ozonun incelmesinin müsebbibi insandır! Zira, “Beşerin bulaşık eli karışmamak şartıyla, hiçbir şeyde hakikî nezafetsizlik ve çirkinlik görünmüyor.” (Bediüzzaman, Lem’alar, s. 304) 

Diğer taraftan insanoğlu yeri ve derinliklerini de zehirliyor meali şöyle olan âyetin işaretiyle: “Rabbin meleklere, ‘Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım’ dediği vakit melekler, ‘Biz seni överek anarken ve yüceltip dururken, orada fesat çıkaracak, kan dökecek birini mi yaratacaksın?’ dediler. Allah, ‘Ben sizin bilmediğinizi bilirim’ diye cevap verdi. ... Allah da: ‘Ben sizin bilmediklerinizi bilirim.’ dedi.” (Bakara Sûresi, 30) 

“Sual: (Âyetin Arapça metninde geçen) “Fiha/onda” mesafe pek kısa olduğu halde, ikinci “Fiha’nin zikrine ne ihtiyaç vardır? 

“Cevap: Birinci ‘Fiha’ ile beşerin bir ruh gibi arza nüfuz etmesiyle arzı ihya etmesine; ikinci ‘Fiha’ ise, beşerin fesadı dahi Azrail gibi arzın kalbine kadar pençesini sokup arzı imatesine (öldürmesine) işarettir. Demek beşer, bir taraftan arzın şifası için bir ilâç iken, diğer taraftan ölümünü intaç eden bir zehirdir. (Bediüzzaman, İşârâtü’l-İ’câz, s. 251) 

Okunma Sayısı: 2039
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Sezai MUMCU

    2.2.2021 01:35:00

    “Fiha/onda” şahsen her gün okuduğum bir Hadis i Kudsiyi tedai ettirdi: Cebrail AS Resul-i Ekrem ASM'a gelerek şu duayı öğretti: 1) Kul euzu bikelimatillahit-tammetil-letî 2) Lâ yücavizu hünne berrun ve lâ facirun 3) Min şerri ‘mâ yelicu fî'l ardi ve mâ yahrucu minha 4) Ve mâ yenzilu minessemaî ve mâ ye'rucu fiha (57-Hadid 4)’ 5) Ve min fitenil-leyli ven-nehari 6) Ve min tevarikil-leyli ven-nehari 7) İllâ tarikan yetruku bihayrin ya Rahman. İstiaze duasıyla bile gitmeyen ve ışığı yanan ve peygamberimizi ASM namazında rahatsız eden şeytana karşı bu duadan sonra şeytanın ışığı sönmüş kendi de yere düşmüş. Kaynak: İhyau Ulumuddin Cilt 3 Sayfa 85

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı