"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Risale-i Nur tekelleştirilemez

Yeni Asya Neşriyat
09 Ekim 2015, Cuma
​Risale-i Nur Külliyatının basımına 2014’ün Nisan ayından itibaren Kültür Bakanlığınca uygulanan keyfî bandrol engeli ve ardından torba kanuna tıkılan bir madde ile getirilen devlet tekeline karşı Yeni Asya başından beri kararlı bir mücadele verdi.

Bu mücadelenin belgeleri, Yeni Asya gazetesi ve neşriyatının süreç boyunca yaptığı yayınlar. Ancak şimdiye kadar bunların derli toplu halde bir araya getirildiği bir doküman olmamıştı. İşte Yeni Asya Neşriyat’tan çıkan “Risale-i Nur Kur’ân’ın Malıdır, Tekelleştirilemez” isimli kitap bu manaya matuf olmak üzere Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz tarafından hazırlanmış bir eser.

Kitap 7 bölümden oluşuyor:

1- Risale-i Nur ve Diyanet.

2- Risale-i Nur ve devlet.

3- Bandrol: Koruma mı, müdahale mi?

4- Bandrolden sonra devlet tekeli.

5- Devlet tekeli mahkemelik.

6- Risale-i Nur ümmetin malıdır.

7- Risale-i Nur’a ilişmeyiniz.

Konuyla ilgili olarak başından bugüne yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği kitap, Yeni Asya’nın prensiplere dayalı duruş ve yaklaşımını özlü şekilde yansıtan bir belge niteliğinde aynı zamanda.

Cep boy 138 sayfa olarak hazırlanan kitabı, konuya dair bilgilenmek isteyenlere ya da doğru ve yeterli bilgiye sahip olmayıp kulaktan dolma rivayetlerle eleştiride bulunanlara özellikle okumalarını tavsiye ediyoruz.

Devlet tekeli maddesinin AYM (Anayasa Mahkemesi) tarafından, bu kanuna dayanarak çıkarılan hükümet kararnamesinin ise Danıştay kararıyla iptal edildiği bir aşamada, kitabın Yeni Asya’nın bu mücadeledeki haklılığını belgeleyen bir vesika olarak da ilgiyle okunacağına ve istifadeye vesile olacağına inanıyoruz.

Kitabın arka kapak yazısı ise şöyle:

Bediüzzaman Said Nursî “Hak ve hakikat inhisar altına alınmaz. İman ve Kur’ân nasıl inhisar altına alınabilir?” der. İman-Kur’ân hakikatlerini anlattığı Risale-i Nur Külliyatı için “Kur’ân’ın malı” diyerek, eserlerin neşrini Nur Talebelerinin şahs-ı manevîsine emanet eder.

Ama son dönemde, telifine başlandığı tarihten itibaren tamamen sivil bir ruhla devam etmiş olan Risale-i Nur neşriyatı önce keyfî bandrol yasağıyla engellendi, sonra devlet tekeline alındı.

Yeni Asya, bu haksız uygulamalara karşı hukuk zemininde kararlı bir mücadele verdi. Bunu yaparken, “Eserleri devlet de bassın, ama bunu tekeline almadan ve kimsenin de tekeline vermeden yapsın” dedi.

Elinizdeki kitap bu mücadelenin serencamını anlatırken, tarihe de ibretlik bir kayıt düşüyor.

 

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

http://www.yeniasyakitap.com/

 

 

Okunma Sayısı: 33334
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı