İBTAV Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Çetinkaya, “Fuat Sezgin’in Almanya’daki kitaplarının hepsini getirmek bizim en büyük vazifemiz” dedi.
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal, "Fuat Hoca'mızın kapasitesinde Batı'da bir tane bilim insanı olsaydı o da kesinlikle Nobel Ödülü almış olacaktı. Fuat Sezgin Hoca'mız, büyük bir donanıma sahip büyük bir düşünürdür." dedi.
2019 yılının “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilân edilmesiyle başlanan faaliyetler kapsamında Fuat Sezgin’in çalışmalarını dünyaya anlatmak amacıyla 70’ten fazla ülkede ve Birleşmiş Milletler çatısı altında özel faaliyetler yürütülecek.
YTB Başkanı Eren, "YTB olarak, yaptığı çalışmalarla medeniyetimize ışık tutmuş Prof. Dr. Fuat Sezgin'i ve çalışmalarını ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmaya en güçlü şekilde katkı vereceğiz." dedi.
Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Polat, "Fuat Sezgin, kendisine ilgi gösterilmesinden hoşlanmazdı. Tek gayesi ve derdi, Müslümanların bilinçlenmesiydi." dedi.
Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihinin bu zamandaki namusudur. Başta Müslümanlar ve bütün insanlık ondan çok şey öğrendi. Ona borcumuz çok fazla. Müslümanların yere eğilen BAŞlarını yukarı kaldıran, yüz akı bir bilim adamımızdır.
“Vicdanın ziyası ulum-u diniyedir. Aklın nuru fünun-u medeniyedir” diyen Said NursÎ’nin ideallerini küresel ölçekte gerçekleştiren, tek başına bir millet olan kişidir Fuat Hoca.
Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu: “Şems-i Bitlisi, İdris-i Bitlis, Fuat Sezgin ve Said NursÎ gibi çok kıymetli şahsiyetleri yetiştirmiştir. Fuat Sezgin de son yüzyıla damgasını vurmuş ve ilim adına çok önemli hizmetler sunmuştur.”
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre 2019 yılı "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edildi.
İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin, vefatının 40. gününde kabri başında anıldı. Düzenlenen programda konuşan Mevlüt Uysal, “Bundan sonra bize düşen görev Fuat Sezgin hocamızın eserlerini gelecek nesillere aktarmaktır” dedi.
Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Emin Boyraz, Türkiye’nin yetiştirdiği büyük İslÂm bilim tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin’den öğReneceğimiz çok şey olduğunu söyledi.
Ben her kişinin kendi çalışmasında yapması gerekeni yaptım: Öncellerinin başarılarını minnettarlıkla karşılamak, Onların yanlışlarını ürkmeden doğrultmak, Kendisine gerçek olarak görüneni gelecek kuşağa ve sonrakilere emanet etmek. el-Bīrūnī (ö. 440 / 1048)a
Dünyanın önde gelen bilim tarihçilerinden merhum Prof. Dr. Fuat Sezgin, hanımı Ursula Sezgin ile 2002 yılında Kirazlı Mescit Sokağı ile Süleymaniye Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan harabe Sefer-ağa Çeşmesi’ni aslına uygun şekilde tamir ettirdi.
DİZİ YAZISI - 2: ŞABAN DÖĞEN
DİZİ YAZISI - 1: ŞABAN DÖĞEN
Ömrünü İslam Bilimler Tarihi’ne adayan Prof. Dr. Fuat Sezgin 94 yaşında vefat etti. 27 Mayıs 1960 darbesinde ihraç edilen Fuat Sezgin, çalışmalarına Almanya’da devam etti.
Ömrünü İslam bilimler tarihine adayan, dün 94 yaşında İstanbul'da vefat eden Prof. Dr. Fuat Sezgin'in kızı Hilal Sezgin babasını ve Almanya'da uğradığı haksızlıkları Almanca yayınladığı basın açıklamasıyla anlattı.
Ömrünü İslam bilim tarihine adayan ve 94 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Fuat Sezgin, ebediyete uğurlanıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2019 yılını inşallah, 'Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Yılı' olarak ilan edeceğiz. Bunun da talimatını verdik." dedi.
Dünyanın önde gelen tarihçilerinden İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin, 94 yaşında vefat etti. Çok değerli çalışmalarıyla çok sayıda gence örnek olan Fuat Sezgin ile ilgili daha önceden Yeni Asya'da yayınlanan bazı haber ve röportajları istifadenize sunuyoruz.
Dünyanın önde gelen tarihçilerinden İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin 94 yaşında vefat etti.
Ömrünü İslam bilimler tarihine adayan Prof. Dr. Sezgin, "Eğer arkanızda inancınız varsa o sizi yapıcı olmaya itiyorsa çok şeyler başarırsınız. Benim hayatımın sırrı budur." dedi.