"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üç Dal Papatya üzerine

22 Ekim 2017, Pazar

Papatyalar solmasın

-Abdil Yıldırım-

Papatya; en temiz sevgilerin en masum ifadesi, hasretin en samimî temsilcisi, sevincin en coşkun elçisi olan, çocuk tadında bir çiçektir. Onun içinde, en çok çocukların eline yakışır. Elinde bir demet papatya ile annesine veya babasına koşan bir çocuk, ona bir güneş armağan etmiş gibi sevinç duyar. Zaten papatya da ortasındaki sarı rengi ile güneşi andırmaktadır.

İşte üç yaşındaki bir çocuk, aylarca hasret kaldığı babasına,  küçük yüreğindeki büyük sevgisini sunabilmek için üç dal papatya ile ona doğru koşarken, sözde büyükler tarafından önü kesilir. Üç dal papatya,  “yasak ve tehlikeli” görülerek çocuğun elinden alınır. Çocuğun dünyası, kararır. Zira o çocuk, zindandaki babasına bir demek güneş götürmek istemiştir. Ama üç yaşındaki bir çocuğa bu kadarcık bir sevinci yaşamak bile çok görülür...

Evet, karanlık ve meşum bir dönemden geçiyoruz. At izinin it izine karıştığı, zalimlerle mazlumların, suçlularla masumların ayırt edilemediği bir devir yaşıyoruz. Dinimizin,”bir gemide dokuz cani, bir masum bulunsa, o gemi hiç bir kanun-u adaletle batırılamaz” ilkesine muhalif olarak, “dokuz masum, bir caninin” bulunduğu nice gemiler gark ediliyor. 

İşte “Üç Dal Papatya” adlı bu kitap, gemideki masumların feryatlarından damlayan bir kaç damla hüznü ifade etmektedir. Bizim de editör olarak katkıda bulunduğumuz bu eser, şimdiye kadar yaptığımız en zor vazifelerden birisi olmuştur. Keşke hiç böyle bir eser yazılmasaydı ve biz de böyle bir vazife almak zorunda kalmasaydık diyorum.

İçindeki hikâyeler, insanın kimyasını bozacak derecede dramlar taşıyor. O hikâyeleri okudukça, “iyi ki ahiret var, iyi ki bir mahkeme-i kübra açılacak” diye şükredeceksiniz. Bu dünyada tecelli etmeyen adaletin, öbür tarafta zerre miktar hak kaybına uğramadan tecelli edeceğini bilmekle teselli bulacaksınız.

Bu eseri hazırlarken, gelen mağdur mektuplarını içi burkularak, belki gözyaşlarını içine akıtarak okuyan Nur Ener Kılınç kardeşimiz, kendisinin de bir gün bu masumlar zümresine katılacağını bilmiyordu. Ama kaderin cilvesi, hayatın imtihanı, onu da medrese-i Yusufiye’ye talebe yaptı. Diğer masumlarla birlikte, Nur Ener Kılınç’ın da bu imtihanı en en başarılı bir şekilde vererek en kısa zamanda tekrar aramıza döneceğini ümit ediyor, bundan sonra kimse mağdur olmasın, papatyalar solmasın diyorum.

Etiketler: üç dal papatya
Okunma Sayısı: 5016
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdullah Çelik

    22.10.2017 16:46:16

    Memleket Havasımı dediniz! Emr-i bi'lma'ruf ve nehy-i ani'lmünker (iyiliği emredip; kötülükten men etmek) yapmayan milletlerin tarihte çöktükleri ve gelecekte de musîbet ve belalara mâruz kalacakları, çökecekleri belirtilir. Bir Hadis şöyle der: "İçerisinde iyilerin daha mümtaz, daha güçlü bulunduğu bir kavimde kötülükler işlendiği halde, iyiler müdahale edip ıslahda bulunmazlarsa- başka bir rivayette ise: Müdâhale edecek güçte bir kimsenin bulunduğu bir kavimde kötülükler işlenir ve fakat o kimse müdâhalede bulunmazsa- Allah(celle şânuhu) herkese ulaşacak umumî bir bela gönderir." Hadis'te emr-i bi'lma'ruf, zamanında yapılmadığı takdirde cemiyetin mâruz kalacağı ızdırabın sonradan çok zor telâfi edileceğini ifade eder: "Ey mü'minler, yalvar yakar olmanıza rağmen dualarınız kabul olmayacak durumlara düşmezden önce iyiliği emredip, kötülükten de men ediniz."

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı