Hizmet nimettir.
Sabredersen büyük bir berekettir. Sabretmezsen büyük bir külfettir. Hizmet, hayatından ‘Ben’i’ atıp ‘Biz’ olmak demektir. Hizmet uhuvvettir. Kendinden çok dâvâ kardeşini düşünmek demektir. Hizmet cemaat olmak demektir. Evinde bir başına oturmak yerine binlerin arasına katılmak demektir. Hizmet meşveret demektir. Karar verme noktasında her zaman kendi fikri yerine dâvâ kardeşlerinin de fikrini almak demektir. Hizmet adalet demektir. Dâvâ arkadaşları arasında hepsine aynı ölçüde değer ve hürmet göstermek demektir. Hizmet selâmettir. Hizmet dairesinin içerisinde olan herkes selâmet ve huzurdan yana demektir.
Hizmet tahkiki iman demektir. Taklid-i imanı aşkla, muhabbetle yoğurarak tahkiki imana dönüştürmek demektir. Hizmet muhabbet demektir. Hizmet, arkadaşlarınla gönül gönüle verip sevgiyi derinleştirmek demektir. Hizmet aşk demektir. İmanını ve dâvâsını her şeyden üstün görmek demektir. Hizmet teslimiyet demektir. İmanından ve dâvâsından zerre miskal şüphe etmemek demektir. Hizmet şükür demektir. İçerisinde bulunduğu manevî iklimden dolayı Yaratıcısına teşekkür etmek demektir. Hizmet ubudiyet demektir. Tapınmanın ve kulluğun yalnızca Âlemlerin Rabbi olan Allah’a yapıldığının bilincinde olmak demektir. Hizmet cihad demektir. Allah yolunda canıyla, malıyla ve ilmiyle mücadele etmek demektir. Hizmet hüsn demektir. Kâinattaki bütün güzellikleri hakikat gözüyle temaşa etmek demektir. Hizmet akıl demektir. Zarar veren işlerden fayda veren işlere koşmak demektir. Hizmet kalp demektir. Mevcudatın Yaratıcısı olan Allah’ın yarattıklarını kalp gözüyle tefekkür etmek demektir.
Hizmet Rahman ve Rahim olan Allah’a bağlanmak demektir. O’nun emir ve yasaklarına uymak demektir. Hizmet Kur’ân-ı Kerîm’e bağlanmak demektir. İçerisindeki her bir kelâmı hak sözü olarak kabul etmek demektir. Hizmet, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in (asm) risalet ve nübüvvetine biat etmek demektir. Hizmet asrımızın müceddidi ve âlimi olan Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerini sevmek demektir. Hizmet insanlığı halen irşad etmeye devam eden Risale-i Nur demektir. Derslerde ve sohbetlerde içerisindeki iman hakikatlerini nazara vererek kalbi hastalığa ve şüpheye düşmüşlere deva olmak demektir.
Velhasıl-ı kelâm hizmet, Allah-u Teâlâ’nın rızasını kazanmak için İslâm adına hem maddî, hem de manevî anlamda cihad etmek demektir. Hizmet eri olabilmek için Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin ve Risale-i Nur’un şahsı manevisinden ayrılmamak ve bu dairede bir hayat geçirmek demektir.
Rabbim bizleri Risale-i Nur’un hizmet dairesinden ayırmasın. Âmin!