TÜRK kültüründe ve mutfağında önemli bir yeri olan, ancak son yıllarda fiyatı hızla yükselen kuru fasulye, Adana’da, öğrencilerin sofrasına 1 YTL’den geliyor.
Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (YURT-KUR) Adana’daki yurtlarında kalan öğrenciler, simit-ayran parasına protein kaynağı kuru fasulye yiyebiliyor. Kuru fasulye, son yıllarda fiyatı hızla artmasına karşın halen YURT-KUR yurtlarında 1 YTL, pilav ise 75 YKr’den satışa sunuluyor. Bu sayede, öğrenciler, sandviç, ekmek-peynir, tost, hamburger ya da başka hazır yemekler yerine bol proteinli kuru fasulye başta olmak üzere Türk mutfağının gözde yemeklerini 5 yıldızlı otel konforunu hatırlatan hijyen ortamda tüketiyor. Kurum yöneticileri, Türk mutfağının gözdesi kuru fasulye ve pilavdan, ailelerinden yoksun üniversite öğrencilerinin mahrum kalmasını istemedikleri için özel fiyat belirledi. Yemek firmasına ihaleyi verirken kuru fasulyeyi 1 YTL, pilavı da 75 YKr’den satma şartı getiren YURT-KUR, yükselen fiyatıyla artık zengin mönüsü olan kuru fasulyeyi, öğrencilere oldukça ucuz sunduğu gibi, anne yemeklerinin özlemini de gideriyor. Her öğünde farklı bir tatlı çeşidi ise yine öğrencilere porsiyonu 75 YKr’den sunuluyor. Görevliler, ellerinde eldiven, başlarında bere ve ağızlarındaki bantla öğrencilere yemek servisi yaparken, yemek salonundaki ekrandan da mutfakta yemeklerin hazırlanış aşaması naklen izlenebiliyor.
|