MALZEMELER (7-8 kişilik)
Hamur için:
* 2 su bardağı un
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 adet yumurta
* Tuz
Harcı için:
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* 2 çorba kaşığı toz şeker
Şerbeti için:
* 3 su bardağı toz şeker
* 2,5 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Bir kapta un elenir. Ortasına zeytinyağı, sirke, yumurta ve tuz koyulup yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hamur 45 dakika dinlendirilir. 6 parçaya bölünerek, çok ince yufkalar halinde tek tek açılır. Açılan yufkaya ceviz, tarçın ve toz şeker karşımı serpilir. Bir ucuna oklava koyulup, gevşek rulo şeklinde sarılır. 10 cm. uzunluğunda kesilir. İki yanı büzülerek kapatılır. Bol kızgın yağda kızartılır.
Soğuk şuruba atılır, 1-2 dakika sonra çıkarılır. Hamur yumuşamadan yenir. Afiyet olsun.
Şerbetin hazırlanması:
Su, toz şeker ve limon suyu orta hararetli ateşte 8-10 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.
|