"Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Karakuş tatlısı

MALZEMELER (7-8 kişilik)

Hamur için:

* 2 su bardağı un

* 1 kahve fincanı zeytinyağı

* 1 çorba kaşığı sirke

* 1 adet yumurta

* Tuz

Harcı için:

* 1 su bardağı dövülmüş ceviz

* 2 tatlı kaşığı tarçın

* 2 çorba kaşığı toz şeker

Şerbeti için:

* 3 su bardağı toz şeker

* 2,5 su bardağı su

* 1 çorba kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI

Bir kapta un elenir. Ortasına zeytinyağı, sirke, yumurta ve tuz koyulup yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hamur 45 dakika dinlendirilir. 6 parçaya bölünerek, çok ince yufkalar halinde tek tek açılır. Açılan yufkaya ceviz, tarçın ve toz şeker karşımı serpilir. Bir ucuna oklava koyulup, gevşek rulo şeklinde sarılır. 10 cm. uzunluğunda kesilir. İki yanı büzülerek kapatılır. Bol kızgın yağda kızartılır.

Soğuk şuruba atılır, 1-2 dakika sonra çıkarılır. Hamur yumuşamadan yenir. Afiyet olsun.

Şerbetin hazırlanması:

Su, toz şeker ve limon suyu orta hararetli ateşte 8-10 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.

Yasemin DİKMETAŞ

22.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Mukabelede çocuk olmak

  Kabirde ceza ve mükâfat

  Ramazan orucunun kazâsı ne demektir? Hükmü nedir?

  Öfke kontrolü

  Arkadaşlarımızla beraber

  Karakuş tatlısı

  İmam-ı A’zâm’ın cömertliği

  Hz. Ebûbekir ve Hz. Ömer

  Götürün bu yemeği!

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır