|
|
Padişahım, iftarda ne alırdınız?
OsmanlI padişahlarının, saraylarda birbirinden ilginç mönülerle donatılmış iftar sofralarında su yerine ‘’hoşaf ve şerbet’’ içildiği, et ve balık pişirirken mutlaka ‘’tarçın’’ kullanılıyordu. Zengin Osmanlı mutfağında iftar sofralarındaki padişahlara özel hazırlanan mönülere büyük önem veriliyordu. Saray mutfaklarında halkın tükettiği bulgur yerine ‘’pirinç’’, çay ve kahvelere tatlandırıcı olarak kullanılan bal-pekmez yerine ‘’şeker’’, esmer ekmek ve yufka yerine ‘’beyaz mayalı ekmek’’ çeşitlerinin tüketildiği, iftar mönüsünde su yerine şerbet ve hoşafın içildiği kaydedildi.
|
|
Zafer
Aylık bilim araştırma dergisi Zafer’in Eylül ayı kapak konusu “Peygamber ve çocuk terbiyesi”. Dergide, “Medyanın Ramazanı”, Sosyopsikolojik açıdan Ramazan bayramı”, “Bir bilsen ne kadar özledik seni” ve “Oruç tutan eşkıya” dikkat çeken diğer başlıklardan bir kaçı.
|
|
|
|
|