Risâle-i Nur Külliyatı denilince ilk akla gelen yayınevlerinden biri Yeni Asya Neşriyat. Bediüzzaman Said Nursî’nin telif ettiği Kur'ân tefsiri Risâle-i Nur Külliyatının mümkün olduğunca geniş kesimlerce okunmasını gaye edinen bu yayınevi şu sıralar yeni bir kampanya gerçekleştiriyor. Kampanya hakkında kendisiyle konuştuğumuz Yeni Asya Neşriyat’ın Satış ve Pazarlama Müdürü Faik Altun, “Parolamız ‘Her eve bir külliyat’tır” diyor.
*Yeni Asya Neşriyat olarak kampanyasını yürüttüğünüz yeni Risâle-i Nur Külliyatı var. Bu külliyattan biraz bahseder misiniz?
Yayına hazırladığımız külliyatın anlaşılması çok kolay. Özellikle ön plana çıkan, başka tanzimlerde olmayan bir özelliği var sözkonusu eserin. O da karşılaştırmalı-mukayeseli tarih cetveli. Külliyatımızın en büyük özelliği budur. Burada Said Nursî’nin doğduğu günden vefatına kadar hem kendi hayatında, hem Türkiye tarihinde, hem de dünya tarihinde neler olmuş, mukayeseli tarzda veriyoruz. Kitapların arkasında var bu tarih cetveli.
Mesela 1938’de Bediüzzaman ne yapmış? Beşinci Şuâyı telif etmiş. Türkiye’de ne olmuş? İsmet İnönü cumhurbaşkanı olmuş. Dünyada da Almanya Avusturya’yı ilhak etmiş. Balkanlarda savaşlar. Bu örnekteki gibi kronolojik bilgiler var. Özellikle bu çalışma diğer yayınevlerinin yayına hazırladığı eserlerde yok. Sadece Yeni Asya’da var.
Külliyatımızın diğer özelliği, âyet-hadis meallerinin içinde olması. Diğer külliyatlardan ayrılan bir özelliği de cümle içinde geçen kelimelerin anlamlarının aynı sayfada, hemen yanında verilmiş olması. Bu başka külliyatlarda da var, ama bizim yayına hazırladığımız külliyatta bir ortaokul talebesi dikkate alınarak hazırlandı. Yani kelime sayısı bizde daha fazladır.
Ayrıca Arapça ve Farsça metinlerin tercümeleri, şahıs ve yer bilgileri, bunlar hakkında bir indeks, âyet ve hadis indeksi ve de genel indeks yer alıyor bu çalışmamızda. Daha önce altı bin sayfa olan külliyat, şimdi on iki bin üç yüz sayfa. Bu ek çalışmalarla iki misline çıktı.
*Yeni tanzimle yayınlanan bu külliyat ne zaman tamamlandı?
Yeni düzenlenmiş Risâlelerimiz geçtiğimiz yıl, 2006 yılında yayınlanmaya başladı. O yılın sonunda külliyat tamamlandı.
Ocak ayı itibarıyla da bir kampanyayla kamuoyuna arz ettik. Şu an ikinci bir kampanya daha yapıyoruz. Daha önce yaptığımız taksitli bir kampanyaydı. Ama şu an yapılan peşin ödemeye göre hazırlandı.
*Risâle-i Nur’u yayınlayan ve satışa sunan başka yayınevleri de var. Yeni Asya Neşriyat bu yayınevleri arasında nerede duruyor?
Biz şu an Risâle-i Nur Külliyatı pazarında okuyucu taleplerinin yüzde 60-70’ini karşılıyoruz. Özellikle son çıkan, yenilikleri olan bu külliyat piyasanın yüzde 70-80’ini oluşturmaya başladı. Çok kısa bir zamanda geniş kitlelere ulaştık. Matbaamızın baskı kapasitesi kâfi gelmedi, dışarıdan birkaç matbaayla çalışarak eserleri tamamladık
*Kampanyayı başlatmaktaki hedefiniz nedir?
Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin eserleri telif ederken hem Türkiye’deki, hem de dünyadaki gelişmeleri göz önünde bulundurduğunu görüyoruz. O zaman teknoloji yok, televizyon yok, basın bu şekilde gelişmemiş. Buna rağmen Üstad Bediüzzaman Said Nursî’deki bakış müthiş. Biz de her eve bir külliyat girsin, bu eserlerden herkes istifade etsin diye böyle bir kampanya başlattık. Herkes bu külliyata sahip olsun diye.
*Beklediğiniz kadar talep oldu mu bu kampanyaya?
Elbette. Bazı yerler ciddî çalışma yapıyor. Meselâ İzmit’te kısa bir sürede yüz takım alındı.
Yoğun istek olunca biz de herkes faydalansın diye kampanyamızı 31 Temmuz 2007 tarihine kadar uzattık.
*Kampanyası devam eden bu Risâle-i Nur Külliyatından alanlara bir de hediyeniz var değil mi?
Evet. Daha önce Risâle-i Nur Külliyatının cd-room’u hazırlanmıştı. Bu kampanyamızda onu hediye olarak veriyoruz.
*Okuyucularımız, bu kampanyadan nasıl yararlanabilir?
Kampanyamız kapsamında yeni Risâle-i Nur Külliyatından edinmek isteyen okuyucularımız, kampanyada ilân edilen bedelini peşin olarak (210 YTL) posta çeki veya banka havalesiyle gönderip, dekontunu da bize ulaştırdıklarında külliyat adreslerine gönderilecektir. Kampanyamızda kargo bedeli de alıcıya aittir.
|