"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üniversiteli işçiler ümitle yeis arasında

SÜLEYMAN TÜCCAR
01 Nisan 2013, Pazartesi
Bir süredir toplumsal gündemin parçası oldular ve sık sık basın yayın organlarında kendi sıkıntılarını ve beklentilerini anlatmaya çalıştılar. Ancak bu hususta çok başarılı oldukları söylenemez. Başta belediyeler olmak üzere pek çok devlet kurumunda gerek içeride gerek sahada çalışan ve umumiyetle “memurluk” görevi yapan bu insanlar, dâimî işçi kadrosunda istihdam edilmeleri dolayısıyla bir takım haksızlıklara uğradıklarını düşünüyorlar.

 Bu meselenin çözümü için de bir defaya mahsus olmak kaydıyla bu kadrolardaki üniversite mezunu işçilerin statülerinin memur olarak değiştirilmesini istiyorlar. Bu mevzuyla ilgili olarak hem hükümete hem üniversiteli işçilere hem de kamuoyuna söylenmesi gereken bir takım tesbit ve hakikatler var.
Hükümetin fark etmesi gereken ilk hakikat bu konuyla ilgili oluşan beklentinin büyüklüğü ve bu beklenti karşısındaki sorumluluğudur. İlk olarak Memur-Sen’in toplu sözleşme teklifinde yer alan ve taraflarca mutabık kalınan maddeler arasında bulunan “Kamu kurum ve kuruluşları ve bunlara bağlı döner sermaye işletmelerinde bu toplu sözleşmenin imzalandığı tarihte görevlerine devam ediyor olmaları kaydıyla 4857 34 sayılı iş kanunu kapsamında daimî statüde çalışanlardan, yüksek öğrenim görmüş olup kamu sıfatıyla da yürütülen işlerde görev yapanlar, bu sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 6 ay içerisinde kurumlarına yazılı istekte bulunmaları halinde işçi statüsünde yürüttükleri görevlere karşılık gelen memurluk kadrolarına atanırlar” hükmü, bunu ümitle bekleyen binlerce çalışanı, aileleri ve yakınlarıyla beraber büyük bir sevince gark etmişti. Hükümet ve sendika, memurlara yapılacak zam oranında uzlaşamayınca Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na gidildi ve toplu sözleşme teklifi, üzerinde mutabık kalınan diğer hükümleriyle birlikte sâkıt oldu. Üniversiteli işçiler, başkalarının davasına iliştirilmiş tâli bir teferruat olarak algılanmanın bedelini, ağır bir hayal kırıklığı ve kırgınlıkla başbaşa kalarak ödediler. Halbuki devlet hem vatandaşı hem personeli olan bu insanlarla ilgili meseleyi büyük bir sorumlulukla değerlendirmeye devam etmeli ve böyle bir şevk kaybı ve demoralizasyon sürecine izin verilmemeliydi. Âli bir devlet şuuru için milletinin her cüz’ünün ümit ve beklentileri mâkuliyet çerçevesinde ehemmiyetlidir ve esastandır.
Üniversiteli işçilerin de kendilerini ifade etmek konusunda tecrübesizlikten kaynaklanan bâzı zaaflar içerisinde olduklarını görmeleri gerekir. Bir avuç idealist öncünün takdire şâyan çabaları, küllî bir akılla kolektif bir gayrete dönüşmeli ve amaca yönelik iştiyak, zahmete iştirak ile desteklenmeliydi. Fakat iştiyak ve iştirak dengesi tesis edilememiş gibi görünüyor. Üniversiteli işçilerin güçlükle verebildiklerini söyledikleri birkaç gazete ilânına bakarak taleplerinin ne olduğunu anlamak bile mümkün değildi, dolayısıyla kısıtlı imkânlar berhevâ edilmişti. Ayrıca sıkıntılarını ve taleplerini dillendirirken tayin ve özlük haklarıyla beraber sıklıkla terfi edemediklerini, şef ve müdür olamadıklarını söylemeleri gereksiz kaygıları kışkırtacak ve tereddütleri çoğaltacak bir usûl hatasıydı. Üniversiteli işçilerin memurluk kadrosuna geçer geçmez şeflik ve müdürlük için taleplerde bulunmaya, lôbi faaliyetleri yapmaya, “baş ağrıtmaya” başlayacağı vehmini uyandırmak ve bu şekilde gereksiz suizan, rekabet ve direnç alanları oluşturmak, meslekî ve kişisel saygınlıktan yana kendini güvende hissedemediği için memurluk statüsünü isteyen bu kitleye karşı haksızlıktı.
Bu meseleyle ilgili olarak kamu oyunda farklı mülâhazalar olabilir. Üniversiteli işçilerin-bir defaya mahsus olmak üzere-memurluk kadrosuna geçiş taleplerinin kabulünü KPSS sınavlarında ter dökerek memur olan insanlarımıza karşı bir tür haksızlık olarak değerlendirenler olabilir. Onların bu hassasiyetleri gayet anlaşılır ve tabiîdir. Ancak şu hususlar unutulmamalıdır. Bugün bu kadrolarda bulunan üniversiteli işçilerin bir kısmı bu statüde işe başlarken KPSS sınavları henüz yoktu. Bir kısmı işe girerken çalıştığı kurumun KPSS üzerinden kadro alımı ve talebi yoktu. Bu insanlar yıllarca buralarda çalıştılar, yaşları ilerledi ve çoluk çocuğa karıştılar. Şimdi bu işçilere üniversiteden yeni mezun olmuş gençler gibi gece gündüz çalışarak, dershanelere giderek KPSS sınavına hazırlan, onlarla rekabet et demenin fiilî bir karşılığı bulunmamaktadır. Zâten mezkûr talebin bir defaya mahsus olarak istenilmesinin sebebi de budur.
Milletin tamamını memnuniyet, rıza ve şevke sevk edecek bir alt-üst bilinç teyakkuzunu diriltmeli, sıkıntıları halı altına süpürme kolaycılığından ve ucuzluğundan azad olmalıyız. Bu mesele de  memleketimizin hâlli bekleyen irili ufaklı yüzlerce sorunundan birisi ve büyük küçük demeden, hiçbirini göz ardı etmeden bütün sıkıntıları bertaraf ede ede ilerlemeli...

Okunma Sayısı: 5570
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa

    3.4.2023 08:48:24

    1 aylık Lise mezunu sözleşmeli personel memur oldu da, Yıllardır kamuda görev yapan ve 2-3 üniversite bitiren üniversiteli işçiler kadrosu olmasına rağmen hala bu konuda somut atılmış değildir. Hali hazirda kadroları bulunan ve Çalışma barışını adına erdem olan ve memurlarla aynı işi yapan üniversiteli işçilerin statü değişikliği ile hakları verilmelidir.

  • ömer akın yücel

    16.5.2013 00:00:00

    lisans mezunu olarak bizim dillendiremediklerimizi söylediginiz için çok teşekkür ediyorum.emegimizin karşılıgını alamamak çok kötü bir şey.inşallah gerekli düzenlemeler yapılır.

  • Hakan TEZANLAR

    7.5.2013 00:00:00

    üniversite mezunu işçiler olarak kamudaki tüm üniversite mezunu olan işçi arkadaşlar memur olmak istemektedir. burda maddi olarak zarara uğrayan bizleriz bizim talebimiz vasıfsız işçi olarak değerlendirilmekteyiz ancak hepimiz vasıflı personelleriz
    .

  • BİR DE BU YOLU DENEYELİM

    4.4.2013 00:00:00

    Bizler ... çalışmaya devam ettikçe hiç bir şey değişmez, bizi anlamıyorlarsa, dinlemiyorlarsa; eğer biz çok önemli ve vazgeçilmez isek, İŞLERİ YAVAŞLATALIM, izin hakkı olanlar izne çıksın, rapor alsın, varlığımız ile yokluğumuz arasındaki fark görülsün.

  • MURAT BALTA

    3.4.2013 00:00:00

    Süleyman Bey Ağzınıza sağlık gerçekten bizim sorunumuzu bizden çok daha iyi anlatmışsınız .biz üniversite mezunu işçiler olarak gerçekten çok mağduruz eğitimimizin, diblomalarımızın bir önemi yok şu pozisyonda (işçi) umarım devletimiz bu eşitsizliğe bir son verir tekrar Teşekkürler..

  • Fatma

    3.4.2013 00:00:00

    Kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin MEMURİYETİ için Sayın BAŞBAKANIMIZDAN D E S T E K istiyoruz.Güzel müjdeli haberler bekliyoruz Sayın Başbakanım :)
    Süleyman Bey, sessizliğimizin sesi olduğunuzdan sizlere de teşekkürü borç bilirim.

  • Alparslan TAŞAR

    2.4.2013 00:00:00

    Gerçekten sorunlarımıza değindiğiniz için çok teşekkür ederim. Bizler kurumlarımıza yıllardır hizmet ediyoruz ve Çaykur işletmelerindeki arkadaşlarımıza verildi bizlerde aynı statülere haiz olmamıza rağmen o kapsamda değerlendirilmedik, memuriyet hakkından Anayasal eşitlik adına bizlerde bir defaya mahsus bizlerde yararlanmak istiyoruz. Bu haksızlık ve adaletsizliğin giderilmesi adına eşitlik adına bu düzenlemeyi istiyoruz. Süleyman bey’e desteklerinde ötürü tekrar teşekkürler ediyorum, Saygılar.

  • Sema BAYRAK

    2.4.2013 00:00:00

       Sayın Süleymen Bey; duyarlılığınıza teşekkür ederiz. Sıkıntılarımız artık sesssiz kalamayacağımız kadar arttı. Biz de yaptığımız işin karşılığında hakettiğimiz sosyal hakları talep ederek geleceğimizden ümitlenmek istiyoruz. Devletimize hizmetimiz tüm gücümüzle devam edecek.Gelişen Türkiye’de daha etken personel rejimi bizleri daha da motive edecektir. Bizim duygularımızı ifade eden değerli çalışmanız için Süleyman Bey size tekrar tekrar teşekkürlerimizi iletiyoruz.

  • Aysın

    2.4.2013 00:00:00

    Sayın Süleyman Bey bizleri ifade eden güzel yazınız için teşekkür ederim.; bende bir yükseköğretim kurumunda çalışan daimi işci kadrosunda personelim.16 yıldır kurumumuma hizmet ediyorum.Yöneticiler değiştikçe bizler her değişen yönetici ile birlikte ezilmeye başladık.Kanunlara veya yönetmeliklere göre değil kişinin kendi yorumlarına göre idare sistemi mevcut.Ama bu haksızlıklara yada baskılara karşı iş kaybetme tehdidi alıyoruz. Siz bu durumda ne yapardınız? Biz işimizi canla başla yapıyoruz. Sadece isteğimiz saygı emeğimize saygı.Bunu da daimi işci olarak göremeyeceğiz sanırım.

  • Musa kOCAKİREN

    1.4.2013 00:00:00

    üniversiteli işçileri Başbakan 1 kere dinlese bu haksızlık ve adaletsiz durum hemen çözülür.
    süleyman bey desteğinize teşekkür ederiz.
    Üniversitelli işçiler
    İstanbul Temsilcisi

  • Kadir Dursun

    1.4.2013 00:00:00

    En kısa zamadan çözüleceğine inanıyorum.

  • Ali Osman ALTUNDAĞ

    1.4.2013 00:00:00

    sesimize ses katan ve bunda katkısı bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum. gündemi meşgul eden sözleşmeliler (4b’liler, 4c’liler ve 4d’liler v.b) sınavsız sorgusuz süalsiz ve hizmet sürelerine ve vasıflarına bakılmaksızın 4a memur kadrolarına alınmaları konuşulurken, kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerinde dahil edilmesi iş barışı açısından büyük önem arzetmektedir. yeni asya gazetesine ve sayın süleyman TÜCCAR beye teşekkür ediyorum.

  • Şeyda Coşkun

    1.4.2013 00:00:00

    Bizlerin mağduriyetini bir kez daha kamuoyuna hatırlattığı için Süleyman Bey’e çok teşekkür ediyorum.Yalnız terfi konusundaki düşüncelerine katılmıyorum.çünkü bizim anafikrimiz , zaten odur.Yani bizleri üzen diploma meslek ünvanlarımızı kullanamamak.Sıradan vasıfsız işçi olarak adledilmek.Bu isteğimizin daha sonra başağırtacağını düşünmüyorum çünkü üst düzey memurlukların hakkını ilköğretim ve lise mezunlarından daha iyi vereceğimizi biliyorum.Hem yıl tecrübemiz hemde bilimsel bilgi birikimimiz gözardı edilmeyecektir.

  • Selçuk

    1.4.2013 00:00:00

    Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan Üniversite Mezunu İşçiler haklarını arıyor. İlgililer bu konuyu daha nezamana kadar görmezden gelecekler. Artık yeter! Bizde Memur olmak istiyoruz...

  • Orhan ERTEN

    1.4.2013 00:00:00

    bizleri anlayan birilerinin olması bizi umutlandırdı.

  • suat adıyaman

    1.4.2013 00:00:00

    Çok teşekkür ederiz.Ben ve benim gibi çoğu arkadasımız kpss ye girerek işçi olduk.Bunuda belirtmek isterim.

  • Mustafa Koca

    1.4.2013 00:00:00

    Üniversite mezunu işçiler olarak sesimizi duyurduğunuz için teşekkür ederiz.

  • Fatih özbey

    1.4.2013 00:00:00

    İŞÇİ KADROSUNDA OLUPTA MEMUR GÖREVİ ÜSTLENEN KAMU PERSONELİNE MEMURİYET HAKKI TANINCA BİRBAŞKASININ HAKKI ELİNDEN ALINMAZ , KEZA ÜNÜVERSİTELİ İŞÇİNİN GÖREVİ İŞÇİ OLARAK’DA MEMUR OLARAK’DA KENDİSİ TARAFINDAN YAPILACAKTIR. ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLERİN MEMUR OLMASI HAKSIZLIK DEĞİL HAKKIN İADESİ OLACAKTIR. SAYGILARIMLA.

  • Hatice Güneş

    1.4.2013 00:00:00

    Üniversiteli işçilerin sorunlarını çok güzel dile getiren bir yazı, teşekkür ederiz.İnşaallah bu haksızlıklar sona erecek.

  • hayati yasan

    1.4.2013 00:00:00

    mutlaka herkezin bir talebi olur bu durumda şahsımda bir belediyede 10 yıldır tahakkuk tahsilat ve muhasebe yardımcılğı yapıyorum işçi kadrosundayım lise mezunuyum talepler doğrultusunda böyle bir kadro da memurluğa geçirilcekse ünversite diye ayrım niye ki lise mezunlarına yazık olmazmı? inşeallah talepler gerçekleşirse biz lise mezunlarınıda bu katagoriye alırlar her şeyin hayırlısı olsun herkezin talebi hayırla sonuçlanır umarım

  • idris

    1.4.2013 00:00:00

    Güzel bir yazı, ayrıca sözleşmeli çalışanlarda Kpss sınavı ile girmedi, ama onlar kadroya geçirilirken neden biz Mühendis(üniversiteli işçi) leri görmezden geliyorlar anlayamıyorum. Yazınız için teşekkür ederim.

  • Cevizli

    1.4.2013 00:00:00

    Allah razı olsun ne üzel ifade etmişsiniz.

  • Ramazan AKGÖZ

    1.4.2013 00:00:00

    İçinde bulunduğumuz duruma o kadar güzel tercüman olmuşsunuz ki üniversite mezunu işçi arkadaşlarım adına desteğiniz için çok teşekkür ederim Süleyman bey..

  • Halis Genç

    1.4.2013 00:00:00

    Süleyman bey:Biz üniversite mezunu en az 10-15 yıllık mesleki tecrübesi olan insanları görmezden gelmek büyük bir insafsızlıktır vicdansızlıktır çifte standarttır.Sizlerdeki insafa teşekkür ederim.Bizlerin sorunlarını kaleme aldığınız için.Allah c.c razı olsun.Yeni Asya çalışanlarının tümüne sevgi ve saygılarımı yolluyorum.Bu bize tarafınızdan verilen değeri gösterir .Değere değerle karşılık vermek insanlık gereğidir.

  • Ömür Erkan KARAOĞLU

    1.4.2013 00:00:00

    Kamuda kadrolu ve ünvanında çalışan üniversiteli işçiler yürüttükleri görevlere karşılık gelen memurluk kadrolarına atanmak istiyor! umarım hükemette sesimize kulak verir....

    Ayrıca süleyman yazınız içinde minnettarız bizi çok güzel özetlemişsiniz.

  • Yasin DEMİR

    1.4.2013 00:00:00

            ALLAH RAZI OLSUN SÜLEYMAN BEY. TAM DA DURUMUMUZU ÖZETLEMİŞSİNİZ. BU VESİLE İLE TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM.

            KAMUDA ÇALIŞAN BE MEMUR OLMAK İSTEYEN ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞÇİLER
            FACEBOOK GRUP BAŞKANI

  • M.Kalkan

    1.4.2013 00:00:00

         Öncelikle sesimizi duyup, dinleyen, kulak verip bizi anlayan ve herkese anlatan, Sn. Süleyman beye çok teşekkür ederiz.
         İnşallah ümit ediyoruz ki büyüklerimiz, bizim bu sıkıntılarımızı görürler, duyarlar.
         Yaptığımız iş ve işlemlerimizde, okumanın verdiği bilgi ve geçirdiğimiz zamanların tecrübeleri ile vatandaşlarımıza daha iyi ne şekilde hizmet edilir ve çalıştığımız Kurumlarımıza (Devletimize) nasıl faydalı oluruz? düşüncesi ile Kamu Kurumlarında çalışan Üniversiteli işçiler olarak; yeni bir kadro istemiyoruz, statü farkı (memur) veya terfi-tayin hakkı verilmesini istiyoruz.
        

  • süleyman dağ

    1.4.2013 00:00:00

    Rabbim razı olsun

  • SERKAN KILIÇ

    1.4.2013 00:00:00

    Kırşehirden selamlar...Başbakanımızın bizleri duymasını talep ediyoruz.Yeni Asya ya teşekkürler.Bir ricam olacak gazete editörlerinden.Bizi gazetenizin manşet haberi yapar mısınız?Valla çok dua alırsınız...

  • MÜSLÜM ÇİFTÇİ

    1.4.2013 00:00:00

    ALLAH RAZI OLSUN. İÇİMİZDEKİ UKTEYİ ANLAYIP, O KADAR GÜZEL KALEME DÖKMÜŞSÜZÜNÜZ Kİ ANLATAMAM. HASSASİYETİNİZİ İLGİLİ KURUM VE YÖNETİCİLERİN DE GÖSTERMESİ HALİNDE EN ÇABUK ÇÖZÜLECEK KONU BİZ ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞÇİLERİN PROBLEMİDİR.

  • şahin acar

    1.4.2013 00:00:00

    öncelikle bizi düşündüğünüz ve yer verdiğiniz için teşekkür ederim.ama şunuda söylemeliyim 2007 yılında işe başladığımda kendi bölümümde KPSS sıralamasında birinciydim ve o puanla yerleştim.bunun yanında birde mülakattan geçmek zorunda kaldım.bu senede kendi bölümümde türkiye 19.suyum ama alım olmadığından yerleşemiyorum.

  • askar

    1.4.2013 00:00:00

    Sorunu çok güzel dile getirdiniz. Üniversite mezunu olup Kamu’da işçi kadrosunda çalışmak, gerçekten çok yaman bir çelişki. Çelişkileri gidermekte icraatın başı olarak Hükumetin işidir. Geç de olsa bu sorunun çözüleceğine inanıyorum. Yeter ki mağduriyetimiz ve işin gerekliliği noktasında, kamuoyunu ve Hükumeti inandıralım...     

  • bekir durmaz

    1.4.2013 00:00:00

    SAYIN SÜLEYMAN BEY BU DESTEGİNİZDEN DOLAYI SONSUZ SAYGILARIMI SUNARIM.AMA ŞUNUDA BİLMENİZİ İSTERİM Kİ BİR ÇOK ÜNİVERSİTE MEZUNU OLAN İŞÇİLER ÇALIŞDIKLARI KURUMA KPSS SINAVINA TABİ OLARAK VE PUAN SIRALAMASIYLA GİRMİŞTİR.BEN ÇALIŞTIGIM KURUMA 78 KPSS PUANIYLA GİRDİM MESALA.saygılarımla....

  • Çetin DUMAN

    1.4.2013 00:00:00

    yeni asya gazetesine ve bu konuyu gündeme taşıyan sayın Süleyman TÜCCAR beye teşekkür ederim.

  • Murat GEZER

    1.4.2013 00:00:00

    İhale komisyonlarında görev alan, gerçekleştirme görevlisi olarak milyonlarca TL nin altına imza atan, attığı her imzanın hesabını veren ama yeri gelince Sen işçisin yetkin yok. sözlerine muhatap olan biz Üniversite mezunu işçileri çok güzel tarif etmişsiniz. Teşekkür ederiz.

  • Murat GEZER

    1.4.2013 00:00:00

    İhale komisyonlarında görev alan, gerçekleştirme görevlisi olarak milyonlarca TL nin altına imza atan, attığı her imzanın hesabını veren ama yeri gelince Sen işçisin yetkin yok. sözlerine muhatap olan biz Üniversite mezunu işçileri çok güzel tarif etmişsiniz. Teşekkür ederiz.

  • S.ÖZTAŞ

    1.4.2013 00:00:00

    Büyük bir mağduriyet yaşayan yıuğınların sesi oldunuz teşekkürler

  • alaaddin

    1.4.2013 00:00:00

    süleyman cok tsk ederizz ünivesiiteli işçiler

  • LAL ŞİMŞEK

    1.4.2013 00:00:00

    O kadar güzel izah etmişsiniz ki..benim zamanımda yani 1993 yılında sadece işçi ve memur vardı ve işçi kadrosu nedir diye bile bilmiyorduk.   ..sadece işe girdik diye sevinirdik. Fakat işe başladığım günden itibaren önce fazla maaş alma baskısını yaşadım..uzun zamandır da vasıf baskısını..Ciddi anlamda rahatsızlık duyuyoruz..Size şahsım ve diğer arkadaşlarım adına teşekkür ederim.

  • EKREM ERDABAKOĞLU

    1.4.2013 00:00:00

    UMARIM YETKİLİLER YAPMADIKLARINDAN DOLAYIDA SORUMLU OLDUKLARININ FARKINA VARIRLARDA BİZLERİN SORUNUNUDA ÇÖZERLER.EŞİT İŞE EŞİT HAK BU HAK.

  • eser yavuz

    1.4.2013 00:00:00

    Allahın adaleti er yada geç tecelli edecektir..Üniversite mezunu belediye işçileri diplomalarını hiçe sayarak yapılan muameleler bir gün bitecektir.

  • yılmaz

    1.4.2013 00:00:00

    Süleyman Bey e sonsüz teşekkürlerimi sunarım. Benim de iyi sayılacak bir KPSS puanım olmasına rağmen, işe girdiğim dönemde benim mesleğimde KPSS ile hiç alım olmamıştı. Yaklaşık 10 yıldır çalışıyorum ve aynı işi yaptığımız (teknik personel) memurlarla aramızda dağlar kadar fark var.

  • Metin ORAN

    1.4.2013 00:00:00

    Sıkıntımızı paylaşan Süleyman beye ve gazetesine çok teşekkür ederiz Sağolun varolun . Arkadaşlar buradaki eleştirileri dikkate alalım herşeyin en iyisini biz bilemeyiz Süleyman bey bize dışarıdan bakmış gördüğünü unutmayın ki aklın yarısı istişaredir. Saygıyla sevgiyle kalın...

  • Nazan ÖZBEY

    1.4.2013 00:00:00

    Üniversiteli İşçiler adına yazdığı bu yazıdan ve konuya olan duyarlılığından dolayı Sn Süleyman TÜCCAR beye teşekkür ediyorum.Unutulmamalıdırki 2004 yılından sonra Kamuda işe başlayanların çoğunluğu KPSS sınavı artı mülakatla işe başlamışlardır. statümüzün değiştirilerek,memur kadrosu almamızın haksızlık olmadığını, aksine hakkımız olana kavuşarak haksızlığın giderileceğini düşünüyoruz.bu konudaki yazılarınızın sürekliliğini istiyoruz.teşekkürler.
    ÜNİVERSİTELİ (4857’ye tabi)İŞÇİLER

  • Resul ANAÇ

    1.4.2013 00:00:00

    Bu haklı talebi dillendiren sayın Süleyman TÜCCAR beyefendiye şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu yazıyı hükümet yetkilileri görür de bu adaletsizliği giderir. Gerçekten şuan Üniversite mezunu işçiler olarak en mağdur kesimi oluşturuyoruz. Umarım bizleri memur yaparlar yoksa hak yerini hiçbir zaman bulamayacaktır.

  • Fevzi AKCEVİZ

    1.4.2013 00:00:00

    Bu konuyu gündeme getirdiğiniz için siz sayın Süleyman Beye teşekkür ediyorum. Gerçekten üniversite mezunu işçilere hem maddi hemde manevi zorluklar yaşatılıyor. Eğer eğer üniversite mezunu işçilere memuriyet yolu açılırsa büyük bir hayra imza atılmış olacaktır. saygı ve sevgilerimle..

  • MEHMED

    1.4.2013 00:00:00

    Süleyman beye göstermiş olduğu hassasiyetten ötürü çok teşekkür ederiz. Bizim duygularımıza tercüman olmuş kendileri sağolsunlar.. kpss aranmadan yüzbinlerce sözleşmelinin kadroya alınmasının normal karşılandığı günümüzde 10-15 bin üniversiteli daimi işçinin bundan mahrum bırakılması hiç adil olmayacaktır. Gözden kaçırılmaması gereken bir nokta ise Daimi işçilerin memurluğa geçirilmesinde devlete ekstra bir yük değil belkide tasarruf edilmiş olunacaktır..

  • Cihan YAVUZ

    1.4.2013 00:00:00

    Yıllardır süren bu adeletsizliği dile getirdiğiniz için çok teşekkür ederim. inşallah hükümet bu yazıyı okur da bu haksızlığa son verir.

  • Turgay Aslan

    1.4.2013 00:00:00

    Bizim sorunumuz, ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. bir tek şu dikkatimi çekti. KPSS ile işçi olanlarda var benim gibi. hatta bir arkadaşımız 92 puanla benim gibi işçi kadrosunda işe başlatıldı ki, bu kadro da hatta kurumda bu denli yüksek puanla alınan memur yok.
    onun için KPSS haksızlığı diye bir durumda söz konusu değil. Bizlerde KPSS ile işe alındık, artı , bir de kurumun mülakat sınavına girdik. o bakımdan bizim işe alınışımız daha bir kontrollü oldu. gerçi bunlarda önemli değil. bize yapılan şudur, daha düşük maaşla daha çok adam çalıştıralım idi. fakat bize yapılan masraflar memurdan daha fazla olmasına rağmen işçinin eline geçen maaş daha az olmakta. en azından bunu fark etsinler. neyse hayırlı olsun artık İnşallah.

  • İSMAL KARA

    1.4.2013 00:00:00

    4 / d işçiyi tarif eder bilmeden yorum yapmamalıyız...
    Yazarmıza teşekkürler. Bizi bizden iyi tarif etmiş.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı