"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tahirî istihdam istemişti

Sabahattin BOYACI
03 Nisan 2020, Cuma
Üstadımızın varisleri arasında ismi geçen ve takvada en önde gelen bir Nur Talebesi olarak Tahirî Mutlu Ağabey, Isparta Atabeylidir.

Bir başka ifadeyle ‘Araslı Tahirî’ diye bilinir. Belediyede kâtip olarak çalışır ve Atabey’de Kaputlular diye bilinen bir sülâleye mensuptur.

Babası Hüsnü Efendi muhterem ve itibarlı birisi ve eniştesi Zühtü Efendi de (Büyük Hafız Zühtü) hafızdır. Akrabaları arasında kendinden önce Risale-i Nur’u tanıyan ve yazan birçok Nur Talebesi vardır. Bunlardan birçoğu da âlim, fazıl ve hafızdır. Arasın (Atabey) en önde gelen eşrafındandır.

Tahirî Ağabey Risale-i Nur’u tanıdıktan sonra dünyası değişir ve Nurcuların dünyasını da değiştirir. Çünkü o, Risale-i Nur’u okuyup anlatan biri değil, okuduğunu yaşayan ve neşreden birisidir. Üstadına çok sadık ve Risale-i Nur hizmetinde de çok sebatlıdır.

Tahirî Ağabey Risale-i Nur ile meşhur olmayı değil, Risale-i Nur ile meşgul olmayı hedeflemiştir. Hayatında Risale-i Nur’dan başka bir şey yoktur ve o, Üstadımız Bedîüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin; “Hem itiraf ediyorum ki, samimî ihlâsınızla, şan ve şeref perdesi altında nefsimi okşayan riyadan beni bir derece kurtardınız. İnşâallah tam ihlâsa muvaffak olursunuz, beni de tam ihlâsa sokarsınız” dediği talebeleri arasındadır.

Üstad onun için; “Tahirî yetmiş evliya kuvvetindedir, ama o kendini bilmiyor” dediğini diğer abiler hatıralarında naklederlerdi. Çünkü bir gün Üstadı ona; “Tahirî, Risale-i Nur hizmetinde istihdam edilmek mi, yoksa kendini bilmek mi istersin?” diye sorduğunda o, “İstihdam isterim Üstadım” demiştir. Üstad da; “Kazandın keçeli” diye karşılık vermişti.

Üstad Tahirî için bazen; “Bu Tahirî var ya ahmaktır. Evliyalığı değil hizmeti tercih etti” diye iltifat ederdi. Üstadla beraber kaldıklarında namazda, eğer Üstad geçmezse Tahirî’yi imamlığa geçirirmiş. O da “Ben kim, asrın imamına imamlık yapmak kim?” diye aklından geçirirmiş.

Tahirî Ağabey Risale-i Nur hizmeti için yaşayan ve her şeyini hizmete feda eden bir kahramandır. Çünkü Üstad da ona; “Kahraman Tahirî” diye hitap ederdi. Allah ruhunu şad etsin ve bizleri de şefaatine ve himmetine mazhar eylesin. Âmin inşallah.

Okunma Sayısı: 2456
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • İ.Seyda

    3.4.2020 23:08:09

    EVLİYALİGİ DEGİL HİZMETİ TERCİH ETMEK Ne ilginç bir tabir kullanmış Üstad onun için. Dünyasını değiştirmiş dünyayı değiştirmeyi düşünmeden. Nurcuların dünyasını da değiştirmiş! “Tahirî, Risale-i Nur hizmetinde istihdam edilmek mi, yoksa kendini bilmek mi istersin?” diye sorduğunda o, “İstihdam isterim" demiştir. Yunus Emre'yi hatırlattı bu. "Himmet mi, buğday mı" sorusuna geç de olsa "himmet isterim Şeyhim" diyen Yunus'u. Bize lazım olan himmettir, hizmettir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı