"Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Hurma tatlısı

MALZEMELER (8-10 kişilik)

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı margarin veya tereyağı

1 çay bardağı süt

1 paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un

100 gr. iri dövülmüş ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için:

3,5 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1/2 tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI

Hamur yoğurulacak kaba, sıvıyağ, eritilip soğutulan margarin, kabartma tozu ve süt eklenip çırpma teli ile karıştırılarak, elenmiş un ilave edilip yoğurulur.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Önce yuvarlanır, sonra yassılaştırılır. Hamurların orta kısımlarına iri dövülmüş ceviz ve tarçın koyularak karşılıklı iki kenarı üst tarafta birleştirilip yapıştırılır.

Hurma şekli alan hamurlar 180° ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene kadar pişirilir.

Fırından alınır alınmaz üzerlerine önceden hazırlanıp soğutulan şerbet gezdirilir. Servis tabağına alınarak servis yapılır.

Şerbetin hazırlanması:

Su, toz şeker ve limon suyu orta hararetli ateşte 8-10 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.

Yasemin DİKMETAŞ

04.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Teravihte çocuk olmak

  “Ashabım gökteki yıldızlar gibidir”

  Oruca niyet

  TEBESSÜM

  DÜŞÜNCE DÜNYASI

  Hurma tatlısı

  Acz

  Gemilerde oruç-3

  İmâm-ı A’zam’a işâret eden hadîsler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır