MALZEMELER (8-10 kişilik)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı margarin veya tereyağı
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
100 gr. iri dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Hamur yoğurulacak kaba, sıvıyağ, eritilip soğutulan margarin, kabartma tozu ve süt eklenip çırpma teli ile karıştırılarak, elenmiş un ilave edilip yoğurulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Önce yuvarlanır, sonra yassılaştırılır. Hamurların orta kısımlarına iri dövülmüş ceviz ve tarçın koyularak karşılıklı iki kenarı üst tarafta birleştirilip yapıştırılır.
Hurma şekli alan hamurlar 180° ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene kadar pişirilir.
Fırından alınır alınmaz üzerlerine önceden hazırlanıp soğutulan şerbet gezdirilir. Servis tabağına alınarak servis yapılır.
Şerbetin hazırlanması:
Su, toz şeker ve limon suyu orta hararetli ateşte 8-10 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.
|