İşsiz kalmaktan korkan ve devlet memurluğunu garantilemek isteyen üniversite öğrencileri, okullarından lise diplomalarını alarak KPSS’ye giriyor. Memur-Sen yetkilileri ise üniversite düzeyi KPSS’de, lise dengine göre çok ağır sorular geldiğini, bu yüzden de öğrencilerin düşük seviyeden girmeyi tercih ettiklerini söyledi.
Çok sayıda üniversite öğrencisi, mezun olduktan sonra iş bulamama endişesiyle, devlet memuru olabilmek için lise diplomasıyla Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) giriyor.
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Selçuk Üniversitesinden edinilen bilgiye göre, işsizlerin ve hatta düşük maaşla özel sektörde çalışan işçilerin bile en büyük umudu olan devlet memurluğu için açılan KPSS’ye, yüzbinlerce genç başvuruyor. Bu gençlerin birçoğunu ise üniversitede okuyan öğrenciler oluşturuyor.
HUKUK ÖĞRENCİLERİ BİLE LİSE
DİPLOMASIYLA GİRİYOR
Selçuk Üniversitesi yetkilileri, birçok öğrencilerinin kendilerinden lise diplomasını istediğini, bununla da lise düzeyinde KPSS’ye başvurduğunu söyledi. Bu öğrencilerin genellikle mezun olduktan sonra iş bulması zor olan bölümlerde okuyanlardan oluştuğunu ifade eden yetkililer, hukuk öğrencilerinin bile lise diplomasıyla sınava girdiğini kaydetti.
AMAÇ, DEVLETE ADIM ATMAK
Memur-Sen yetkilileri ise üniversite düzeyi KPSS’de, lise dengine göre çok ağır sorular geldiğini, bu yüzden de öğrencilerin düşük seviyeden girmeyi tercih ettiklerini söyledi.
Lisede genel yetenek sorularının daha fazla olduğunu, bunun da üniversite öğrencilerini öne çıkardığını vurgulayan yetkililer, “Amaç, devlete adım atmak. Önemli olan sınavla devlet memurluğuna girebilmek. Mezun olduktan sonra da üniversite diplomasını gösteriyor ve okuduğu dalda bir kamu kurumunda görevlendirilerek memurluğuna devam ediyor” dedi.
|