Türk baklavasında kullanılması gereken malzemeler ve hazırlanış esaslarının belirlenmesi amacıyla Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Teknik Kurulu toplandı.
TSE Teknik Kurul Salonundaki toplantı öncesinde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İhtisas Kurulu Başkanı Ahmet Atıcı, Türkiye'ye yönelik olmak üzere baklavanın standardını hazırladıklarını belirterek, "Gaziantep baklavasıyla ilgili iyi bir standart hazırladık, boğazımızı, midemizi yakmayan sağlıklı baklava yiyeceğiz" diye konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dünyada büyük bir rekabetin yaşandığını ifade etti. Baklavanın standardıyla ilgili çalışmayı önemsediklerini belirten Şahin, "Bu potansiyeli dünyaya tanıtmak, dünyayı ülkemize, şehrimize getirmek görevlerimizden biri. Bunu birlikte başaracağız" diye konuştu.
Eski TSE Başkanı Hulusi Şentürk de baklavanın standardının yayınlanıyor olmasının sevincini yaşadıklarını belirterek, başta gıda olmak üzere dünyada trilyon doları bulan gıda pazarını, Türk sanayisinin önünü açacak adımların beraber, hızlı bir şekilde atılmasını istedi.
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye'de ilk defa Gaziantep baklavasının Avrupa tescili aldığını ifade ederek, bundan sonra Türkiye'nin her noktasında baklavanın aynı standartta üretileceğini söyledi. Bundan sonraki tek arzularının baklavayı, dünyanın her yerine taşımak olduğunu dile getiren Konukoğlu, Türkiye'nin her noktasında baklavanın aynı standartta yapılacağını kaydetti.
Konuşmaların ardından TSE Standart Hazırlama Merkezi Başkanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İhtisas Kurulu, teknik kurul üyeleri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla TSE Teknik Kurul toplantısı başladı.
Toplantı, basına kapalı devam etti.
AA