"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Genç Yorum yeni yıla Sarıkamış dosyasıyla girdi

06 Ocak 2015, Salı 11:00
Genç Yorum Dergisi Birinci Dünya Savaşı’nın 100. yılında Sarıkamış Harekâtı’nı gündemine aldı.

Genç Yorum Dergisi yeni yıla Sarıkamış dosyası ile giriyor. Birinci Dünya Savaşı’nın 100. yılında Sarıkamış Harekâtı’nı gündemine alan dergi, Sarıkamış hakkında bilinmeyen gerçeklere gençlerin dikkatini çekerek, tarih bilinci uyandırmayı hedefliyor. Bedenlerin donduğu, yüreklerin yandığı Sarıkamış Fâciası’nın destansı mahiyetini anlamak için belki de bir asır beklemek gerekti; unutturuldu, unutuldu, ama hatırlayanlar ve hatırlatanlar vefa borçlarını ödüyorlar, düşüncesiyle hareket eden Genç Yorum, Ocak sayısında bu vefa borcu için çalıştı. 

ÖNEMLİ İSİMLER İLE RÖPORTAJLAR

Birinci Dünya Savaşı’nın genel bir değerlendirmesiyle başlayan kapak dosyasında, önemli üç isimle yapılan röportajlar yer alıyor. Dergi Yayın Koordinatörü Habibe Işık’ın gerçekleştirdiği röportajlar; Prof. Dr. M. Şükrü Hanioğlu, Prof. Dr. Bingür Sönmez ve İş Adamı Nejat Çuhadaroğlu ile. Hakikati araştıranların dergisi Genç Yorum, bu ay da zengin muhtevasıyla okurlarının karşısında. Birinci Dünya Savaşı hakkındaki değerlendirmeleriyle TÜBİTAK Özel Ödülü sahibi Prof. Dr. M. Şükrü Hanioğlu, Resmi Tarih Ne Kadar Gerçek? sorusunu cevaplıyor. Ömrünün son 11 yılını Sarıkamış’a adayan, bir anlamda Sarıkamış gazisi diyebileceğimiz Ünlü Kalp Cerrahı Bingür Sönmez, ‘Sarıkamış, Tarihimizde İbret Alınacak Bir Onur Sayfasıdır’ diyor. Resim, heykel ve maket sanatçısı, 30 yıllık emeğiyle Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’ni tarih ve sanatseverlere armağan eden İş Adamı Nejat Çuhadaroğlu, Hisart’ın kapılarını Genç Yorum’a açtı ve tarih birikimini paylaştı. 

OSMANLICA KONUSUNA DA DEĞİNİLDİ

Gazetemiz yazarı M. Latif Salihoğlu ‘Mukadder âkıbet: Sarıkamış Fâciası’ yazısını Genç Yorum okuyucuları için kaleme aldı. Farklı Yorum sayfasında Ömer Baldık, ‘Mükemmelliyetçilik’ yazısıyla yer alırken, Selim Gündüzalp Veda Yazıları’nda bu ay, ‘Küçük Şey Yoktur’ diyor. Osmanlıca’nın okullarda ders olarak okutulması tartışmalarının gündemde olması hasebiyle Osmanlıca’ya da yer veren Genç Yorum, önemli isimlerin değerlendirmelerini sayfalarına taşıdı. Uzak Şehirlerin Pencereleri sayfasında ‘Kalbimde bir fotoğraf paylaştım’ yazısıyla Taha Çağlaroğlu yer alıyor. Her ay olduğu gibi bu ay da; M. Nur Ener’in hazırladığı Haber yorum ve Şehir Yorum, İsmail Tezer’in hazırladığı Nurlu Yorum, Erhan Akkaya’nın hazırladığı Foto Yorum, Muhammed Zorlu’nun hazırladığı Tekno Yorum, Melike Nursultan Üner’in hazırladığı Sinema Yorum ve Nesibe Ersoylu’nun hazırladığı Okuma Notları sizler için Genç Yorum’da. Başarılı Karikatürist İbrahim Özdabak’ın çizgileri bu ay da Genç Yorum’da yer alıyor.    

GENÇ KALEMLER SİZLERLE

Bu ay genç kalemler gene Genç Yorum okuyucuları ile buluşuyor: Fatma Şehide Nur, ‘Bir Gökyüzü Hayali’ şiiri ile, Anlamlı Yorum sayfasında Nuriye Sultan Kostak, ‘Davadaki Mânâ’  yazısı ile, Spor Yorum sayfasında Mücahit Çakır, ‘Bir Ateşkes Aracı Olarak Futbol’ yazısı ile dergide yer alıyor. Ayrıca iki deneme yazısı da Genç Yorum okurlarını bekliyor: Halime Tetik’in kaleme aldığı ‘Matmazel’ ve Şulenur Yıldırım’ın yazdığı ‘Volga Nehri’nin Kenarında Bedeni Esir, Ruhu Hür Adam.’ 

Kültür Sanat Servisi

Okunma Sayısı: 2224
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • busuo

    6.1.2015 12:50:58

    Bingür Sönmez Hoca Sarıkamış'ı anlatmış... Okunası bir röportaj...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı