"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB, ABD'ye karşılık vermeye hazır

09 Nisan 2025, Çarşamba 15:02
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ABD ile tarifeleri müzakere etmek istediklerini, bunun olmaması halinde karşı tedbirler uygulamaya hazır olduklarını söyledi.

Von der Leyen, Brüksel'de Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

"ABD tarifelerinin etkilerini görüştük." diyen von der Leyen, söz konusu tarifelerin ABD'deki tüketiciler ve işletmeler açısından yüksek maliyetler ortaya koyduğunu, aynı zamanda küresel ekonomi üzerinde de büyük olumsuz etkiye sahip olduğunu ifade etti.

Von der leyen, özellikle gelişmekte olan ülkelerin ABD tariflerinden çok sert biçimde etkilendiğini anlattı.

ABD ile sorunları gidermek için müzakere etmeye hazır olduklarına işaret eden von der Leyen, ABD'ye endüstriyel mallar için "sıfıra sıfır" tarifeler teklif ettiklerini belirtti.

Von der Leyen, Avrupa'nın her zaman iyi bir anlaşmaya hazır olduğunu vurgulayarak, bu nedenle ABD'ye sanayi ürünlerinde sıfır tarife teklifinin masada bulunduğunu anlattı.

"Karşı önlemlerle yanıt vermeye ve çıkarlarımızı savunmaya da hazırız." diyen von der Leyen, AB'nin ticaretin yeniden yönlenmesi yoluyla dolaylı etkilere karşı kendisini yeni kurulacak İthalat Gözetim Görev Gücü ile koruyacağını söyledi.

Von der Leyen, Avrupa'daki çelik, otomobil ve ilaç alanındaki endüstriyel paydaşlarla yoğun iletişim halinde olduğuna dikkati çekerek, ABD'ye verilecek karşılığı, AB Tek Pazar'ını güçlendirmeyi ve ticari ilişkileri çeşitlendirmeyi ele aldıklarını bildirdi.

Özellikle ticari ilişkileri daha da güçlendirmenin kritik önem taşıdığını anlatan von der Leyen, ABD dışında kalan küresel ticaretin yüzde 83'üne odaklanacaklarını sözlerine ekledi.​​​​​​​

AA

Okunma Sayısı: 722
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı