Dünyadaki bitkisel besinlerin dörtte üçü, arı, kelebek, böcek gibi polen taşıyan canlılar sayesinde elde ediliyor.
Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre kanserde genetik etkenler yüzde 5-10 arasında sorumlu olsalar da, hastalık yüzde 90-95 oranında çevresel faktörlerden etkileniyor. Bu çevresel faktörlerin yüzde 30’unu da beslenme alışkanlıklarımız oluşturuyor.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Bingöl koordinatörlüğünde yapılan araştırmada, besin alerjisinin bölgesel farklılıklıklar gösterdiği belirlendi.
Türkiye Gıda ve Beslenme Derneği Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, doğru bilinen yanlışlar dolayısıyla kafalarda soru işareti oluşturan et, balık ve tavuk tüketiminin, doğru şekilde nasıl olması gerektiğine de açıklık getirdi.
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Çelikel yaptığı açıklamada, gıda alerjisinin beslenme amacıyla alınan gıdalara karşı bağışıklık sisteminin verdiği anormal cevaplar olduğunu belirtti.
Uzmanlar, sıklıkla deride kaşıntı, kabartı, mide bulantısı, karında kramp ve ishale neden olabilen besin alerjilerinin, bazı durumlarda ölümcül sonuçlar doğurabileceğini bildiriyor.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Ziraat Fakültesi tarafından yapılan araştırma sonucunda yemlerine endüstriyel kenevir tohumu eklenen tavukların yumurtasında omega-3 değerinin arttığı gözlendi.
Tokat Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Ali Demir, kent genelinde yılda 1 ile 2 kilo arasında üretilen arı sütünün birçok hastalığa şifa kaynağı olduğunu söyledi.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Aslıhan Altuntaş, sağlıklı kilo vermeyi kolaylaştıran besinler hakkında bilgi verdi.
Görülme sıklığı giderek artan kanser hastalığından korunmak için sağlıklı ve dengeli beslenmek büyük önem taşıyor.
Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerinde kalan süreler ile alerjen ve inanç uyarıları gibi bir çok ürün bilgisini internet bağlantısına gerek kalmadan gösteren bir mobil uygulama geliştirildi.
Kainat Kitabı'nda yaratılan ve mevcudatın istifadesine sunulan bütün şifa vesilelerini, Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi'nin “İlâçlara hasiyetleri veren ve tesiri halk eden ancak o Şafi-i Hakikî’dir.” ifadeleri çerçevesinde tefekkür etmek gerekmektedir.
Uzmanlara göre sağlıklı saçlar için sadece dış bakım yeterli değil.
Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu’ndan soframızdan eksik etmememiz gereken demirden zengin besinleri konuştuk.
Tuzun, erken yaşta yeme alışkanlıklarında yer almasının, sağlık sorunlarına yol açtığını belirtildi.
Yosunların gıda, enerji kaynağı ve su kalitesinin artırılması için kullanılabileceğini belirten Boğaziçi Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Berat Zeki Haznedaroğlu, dünyayı tehdit eden açlık sorununa çözümün yosunlarla bulunabileceği görüşünde.
Mersin'de bir yemek firmasının çeşitli iş yerleri ile huzurevine dağıttığı öğle yemeğinden yiyen 90 kişi zehirlenerek hastanelik oldu.
Lifli yiyeceklerin basur(hemoroid) hastalığına yakalanma orarını düşürdüğü ifade ediliyor.