Haberler |
Simitte “merdiven altı” tehlikesine dikkat! |
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, simit üretim yerlerinin denetlenmesini ve ‘’merdiven altı’’ olarak tanımladığı simit üretiminin durdurulmasını istedi. İlkbahar, yaptığı açıklamada, Ankara’nın memur şehri olması dolayısıyla simit tüketiminde büyük bir pazara sahip olduğunu söyledi. Simidin bazen ‘’sabah kahvaltısı’’ bazen ‘’öğle yemeği’’ niyetine tüketildiğini ifade eden İlkbahar, bu kadar çok insana hitap eden ürünün ne kadar sağlıklı hazırlandığının denetiminin önemli olduğunu belirtti. İlkbahar, şöyle konuştu: ‘’Şu anki üretim şeklinde simit haşlanıyor. Simit fırına girer girmez alevle karşılaşıyor ve yanıyor. Yanık da kanser yapıyor. Birinci problem bu. Ayrıca, merdiven altlarındaki simit üretimlerinin durdurulması; üretim yerlerinin belediye, Sağlık Bakanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından acilen denetlenmesi lâzım.’’ Simidin en çok tüketilen bir ürün olduğunu anlatan İlkbahar, ‘’günde ortalama 1,5 milyon simit tüketildiğini ve bunların yarıdan fazlasının kayıt dışı üretim olduğunu’’ iddia etti. Simitçiler, Pastacılar ve Börekçiler Odası’nın simit için belirli bir gramaj belirlediğini belirten İlkbahar, ‘’gramajın altında satılmasının ‘hırsızlık’ ve ‘tüketicinin malını çalma’ anlamına geldiğini’’ söyledi. Ankara’nın ‘’yanmayan, gramajı tam, hijyen bir ortamda üretilecek bir simide’’ gereksinim duyduğunu ifade eden İlkbahar, Almanya’dan simit üretme makinesi aldıklarını söyledi. İlkbahar, ağustos ayı sonlarına doğru Halk Ekmek Fabrikası tarafından simit üretiminin gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. Ankara / aa |
03.08.2009 |