Etimek tatlısı
MALZEMELER (8-10 kişilik)
l2,5 su bardağı toz şeker
l2 su bardağı su
l1 paket etimek
l4 su bardağı süt
l2 çay bardağı un
l1 paket vanilya
l1 paket krem şanti
l1 su bardağı süt (krem şanti için)
lHindistan cevizi (üzeri için)
HAZIRLANIŞI
2 su bardağı toz şeker bir tencereye alınır. Kısık ateşte, üzerine hiç su koyulmadan şekerin rengi kahverengileşene kadar kavrulur. Ilımaya bırakılır. Sonra üzerine 2 su bardağı su ilave edilip, şeker eriyene kadar kaynatılır.
Bir paket etimek orta boy bir tepsiye dizilir. Üzerine hazırlanılan şerbet gezdirilir. Dinlenmeye bırakılır.
Ayrı bir kapta süt, şeker (yarım su bardağı) ve un karıştırılarak orta hararetli ateşte muhallebi kıvamına getirilir. Vanilya ilave edilir. Hazırlanılan muhallebi etimeklerin üzerine dökülür. Soğumaya bırakılır.
Krem şanti sütle çırpılır. Soğuyan tatlının üzeri krem şanti ile kaplanır. Hindistancevizi ile süslenip, 5-6 saat buzdolabında bekletilerek servis yapılır.
|