"Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Gözleme

MALZEMELER (6 kişilik)

4 su bardağı un

1 kibrit kutusu yaş maya

1 çorba kaşığı toz şeker

1,5 su bardağı su

3 çorba kaşığı sıvıyağ

200 gr. beyaz peynir

1/2 demet maydanoz

Tuz

HAZIRLANIŞI

Ilık suyun içine maya ve toz şeker eklenerek mayanın kabarması sağlanır. Elenmiş unun ortası açılır. İçine mayalı sıvı, sıvıyağ ve tuz eklenerek özlü bir hamur yoğrulur. Hamur kabının ağzı kapatılarak ılık bir ortamda hamur iki misli kabarana kadar mayalandırılır.

Ayrı bir kapta beyaz peynire, kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır.

Mayalanan hamurdan yumurta iri-liğinde parçalar koparılıp beze yapılır. Bezeler unlanmış zeminde 0.1 mm kalınlığında açılır. Yufkanın yarısına peynirli harçtan yayılır ve diğer yarısı üzerine ka-patılıp kenarları tırnak ucuyla bastırılır.

Hafifçe yağlanmış tavada ya da sac üzerinde pişirilip sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Not: Gözlemeyi arzu ederseniz kıymalı, patatesli veya sebzeli de yapabilirsiniz. Hazır yufka kullanarak pratik bir şekilde gözleme yapıp misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

YASEMİN DİKMETAŞ

05.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Gustav, Labor Day ve Ramazan-ı Şerif

  Orucu bozan davranışlar nelerdir?

  Ağlayan ve ağlatan Farisî damlalar!

  Camisi olmayan mahallede teravih namazı kılmak

  Haşir akidesinin dayandığı temeller

  Kabul etmek onaylamak değildir

  YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır