Memleketlerinde tatillerini geçiren vatandaşların, otobüslerle büyük kentlere dönüşlerinde yanlarında çuvallar içinde götürdükleri gıda miktarında artış olduğu belirtiliyor.
Alınan bilgiye göre, tatil sezonunun bitmesi, okulların da açılmasıyla birlikte yolcu ve yük hareketinde artış yaşanmaya başladı.
Başta Trabzon olmak üzere Rize, Artvin ve Giresun’dan büyük şehirlere yolcu taşıyan otobüs firmaları, yaşanan yoğunluk nedeniyle bazı güzergahlara ek sefer koyuyor. Özellikle, yörede yetişen yiyeceklerden patates, mısır, fındık, karalahana, kabak, fasulye, soğan, peynir, yağ, turşu gibi gıda maddelerini koli ve çuvallar içerisinde otobüslerle, ikamet ettikleri şehirlere taşıyan kişiler, zaman zaman buzla kapladıkları kolilerle balık bile götürüyorlar. Yanlarında yük götürecek yolcuların uçak yerine otobüse yönelmesi sebebiyle otobüslerde yoğunluk yaşanırken, otobüs firmaları bu duruma alışık olsa da zaman zaman zor anlar yaşadıklarını belirtiyorlar.
“AZAMİ YÜK SINIRINI AŞIYORUZ’’
Otobüs firması yetkilisi Mahmut Ocak, yaptığı açıklamada, yıllardır süregelen bu olayın artık gelenekselleştiğini, kendilerinin de bu duruma alıştığını belirterek, ‘’Bazen bir kişi 5 kişilik yük getiriyor. Biz sıkıntısına katlansak da aslında otobüslerimiz bu kadar yükü kaldırmıyor. Her geçen gün getirilen yük biraz daha artıyor’’ dedi.
|