Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dönere standart getirildi

‘’Türk fast food’’u dönere de üretim standardı geliyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, işlenmiş kırmızı ve beyaz et ürünleri mevzuatının kapsamına döneri de alıyor. Böylece, dönerin hazırlanmasına da standart getirilmiş olacak.

Hazırlanan taslağa göre, kırmızı et dönerindeki yağ oranı yüzde 25’ten, beyaz et dönerindeki yağ oranı yüzde 15’ten, tuz oranı yüzde 2’den fazla olmayacak. Döner üretiminde, nişasta ve nişasta içeren bağlayıcı madde kullanılmayacak. Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Türk Gıda Kodeksi kapsamında, ‘’Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği’’ ile ‘’Çiğ Kanatlı Eti ve Hazırlanmış Kanatlı Eti Karışımları Tebliği’’nde yapmayı öngörüyor. Hazırlanan değişiklik taslakları kamuoyunun görüşüne açıldı. Tebliğ taslağında, kırmızı et döneri üreten ve satan iş yerlerine, uyum için 3 ay süre verilmesi öngörülüyor.

/ ANKARA

06.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yatırımlara AB ölçüsü

  Bağırarak terörle mücadele olmaz

  Gül: Seçimler ertelenemez

  AB süreci devam etmeli

  Rehn: Türkiye, neden AB üyesi olmasın?

  ANAVATAN’da Mumcu’ya tepki

  Af Örgütü: Türkiye'de işkence mağdurlarına adalet yok

  Arınç’tan Çölaşan’a dâvâ

  Ekmekte zam beklentisi

  İsrafa ambalajlı çözüm

  Hangi sandıkta oy kullanacaksınız?

  Savcı, Tuğluk hakkında 5 yıl istedi

  Hava sıcaklıkları 6-8 derece azalacak

  İstanbul’un yatırımı eğitime

  OKS sonuçları Pazartesi açıklanacak

  Arakanlı Müslümanların dramını biliyor muyuz?

  Trafik kazalarında ağır fatura

  Sağlıkta insan odaklı dönüşüm

  Dönere standart getirildi

  Dünyada şimdi herkes turist


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004