‘’Türk fast food’’u dönere de üretim standardı geliyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, işlenmiş kırmızı ve beyaz et ürünleri mevzuatının kapsamına döneri de alıyor. Böylece, dönerin hazırlanmasına da standart getirilmiş olacak.
Hazırlanan taslağa göre, kırmızı et dönerindeki yağ oranı yüzde 25’ten, beyaz et dönerindeki yağ oranı yüzde 15’ten, tuz oranı yüzde 2’den fazla olmayacak. Döner üretiminde, nişasta ve nişasta içeren bağlayıcı madde kullanılmayacak. Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Türk Gıda Kodeksi kapsamında, ‘’Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği’’ ile ‘’Çiğ Kanatlı Eti ve Hazırlanmış Kanatlı Eti Karışımları Tebliği’’nde yapmayı öngörüyor. Hazırlanan değişiklik taslakları kamuoyunun görüşüne açıldı. Tebliğ taslağında, kırmızı et döneri üreten ve satan iş yerlerine, uyum için 3 ay süre verilmesi öngörülüyor.
|