Ankara’nın Kalecik ilçesinde 70 hükümlünün kaldığı açık cezaevinde, pastörize süt, beyaz peynir, yoğurt, tereyağı üretimi yapılıyor. Cezaveinde kurulan tavuk çiftliğinde bulunan 9 bin 500 tavuktan da yumurta elde ediliyor.
Kalecik Açık Cezaevi Müdürü Kasım Demiralp, yaptığı açıklamada, cezaevine ait 10 dönümlük alanda süt ve süt ürünleri ile yumurta üretimi yaptıklarını söyledi. Cezaevindeki 70 mahkûmun tesislerde çalıştığını ifade eden Demiralp, günde 5 ton süt işleyerek beyaz peynir, yoğurt, tereyağı ve pastörize süt üretimi yaptıklarını anlattı.
Hijyenik şartlarda, sağlık uzmanlarının kontrolünde üretim yaptıklarını belirten Demiralp, ayrıca cezaevinde üretilen peynir, yağ ve sütün ‘’Kalecik’’ markası altında piyasaya sürüldüğünü kaydetti. Demiralp, cezaevinde üretilen ürünlerin Türkiye’nin bir çok yerindeki cezaevine, askerî birliklere, devlet hastahanelerine ve marketlere satıldığını dile getirerek, satış yaptıkları yerlerde şu ana kadar ürünleri hakkında bir şikâyet almadıklarını söyledi.
Cezaevinde üretilen ürünlerin sütlerinin Kalecik çevresindeki köylerden toplandığını anlatan Demiralp, bu sayede çevre köylerde yaşayan vatandaşların bütçelerine katkı sağladıklarını kaydetti. Demiralp, ayrıca cezaevinde 9500 tavuğun bulunduğu çiftliğe sahip olduklarına belirterek, tavuk çiftliğinden de günlük 9 bin yumurta elde ettiklerini ve bu yumurtaların çevre illere satıldığını bildirdi.
|