Konya’da fırıncılar Ramazan ayında, farklı şekil ve katıklarla zenginleştirilmiş 22 çeşit ekmek ve pide üretimi yapacak.
Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, her yıl özellikle Ramazan ayında ekmeklerde çeşitliliğin arttığını, bu yıl da aynı dönemde yeni fikirlerle, ekmek ve pidede yeni tat ve şekiller uygulanabileceğini söyledi. Tahinli, keten tohumlu, patatesli ve benzeri çeşitlerin üretiminin yapılacağını ifade eden Honça, ekmek ve pidelerde çeşit sayısının 22’ye ulaştığını belirtti. Bu ürünlerin dışında ekmek ve pidede çeşitliliğin tamamen fırıncıların elinde olduğunu vurgulayan Honça, ‘’Gelen istekler doğrultusunda değişik şekil ve tatta üretim yapabilirler. Bu Ramazanda da fırıncılar farklı lezzetler yaratabilir ve böylece çeşitlilik daha çok artar’’ dedi.
|