"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kardeşliğin mekanı

18 Ocak 2018, Perşembe
Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Bitlis'in NUrs köyünü ziyaret eden Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, “Buralar; birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizin tesisinde çok önemli misyona sahip mekÂnlardır” dedi.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, İslâm âlimlerinden Bediüzzaman Said Nursî’nin doğduğu yer olan Nurs Köyü’ndeki eksikliklerin giderileceğini ve bölgede turizmin geliştirileceğini söyledi. Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir ve Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar ile Bitlis’in yetiştirdiği İslâm âlimlerinden Bediüzzaman Said Nursî’nin doğduğu Hizan ilçesine bağlı Nurs Köyü’nü ziyaret etti. Burada köylüler tarafından karşılanan Ustaoğlu, Bediüzzaman Said Nursî’nin doğduğu evi ve ilk ders aldığı yaklaşık 400 yıllık tarihi camiyi inceledi. Ustaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nurs Köyü’nün manevî anlamda en önemli merkezlerden biri olduğunu belirtti. Bu köyün geçmişte İslâm’a sancaktarlık yaptığını, Anadolu’nun her yerine yaydığı İslâm ışığıyla yeni genç kuşakların yetişmesinde çok önemli hizmetler verdiğini aktaran Ustaoğlu, “Gerçekten burası ilimiz ve ülkemiz açısından çok önemli bir mekân. Kültürel derinliği ve inancımız açısından çok önemi bir anlamı var. Bu mekânda zamanın zor koşullarında Said Nursî Hazretleri’nin babasının görev yaptığı ve kendisinin de namaz kılıp ders aldığı mekânlar mevcut. Yapılan bu hizmetlerle yüz binlerce gencin Anadolu’da yetişmesine ve İslâm’a hizmet etmiştir. Memleketin birlik ve beraberliğinde hizmet edecek gençlerin yetişmesi için çok uğraşlar vermiştir.” diye konuştu.

‘Hepimizin görevi’

Önemli bir misyonu olan köyde Valilik ve Kaymakamlık öncülüğünde altyapı çalışmalarının yapıldığını belirten Ustaoğlu, her yıl köye gelen çok sayıda kişinin Said Nursî’nin namaz kıldığı mescidi ve buradaki mekanları ziyaret ettiğini dile getirdi. Manevî bir atmosferin yaşandığı bu mekânları geçen yıl yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiğini anlatan Ustaoğlu, “Bu tip mekanlara hizmet etmek ve ziyaretçilerini daha da iyi ağırlamak hepimizin görevi. Bu incelemeden sonra buradaki eksikliklerin giderilmesi noktasında gereken gayreti göstereceğiz. İki yıl öncesine kadar ülkemizin her yerinden yüz binlerce kişinin gelerek Eylül’ün ilk haftasında Said Nursî’yi anma etkinliklerine katıldığını duyduk. İnsanların akın akın geldiği bu yerin tekrar o eski günlere dönmesi adına gayret göstereceğiz. Buralar birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizin tesisinde çok önemli misyona sahip mekanlardır.” ifadelerini kullandı.

2018 yılında turizm merkezi olacak

Buraları önümüzdeki dönemde ülkemizin gençlerinin istifade edeceği güzel mekânlar haline getirip hizmete sunacağız. 2018 yılında buranın turizm merkezi olacağına inanıyoruz.” diye konuştu. Vali Ustaoğlu, köy yolunun standartlarını yükselteceklerini, konaklama kapasitesinin arttırılması ve kalabalık gruplar geldiğinde ihtiyaçların giderilmesi amacıyla çalışma yapılacağını kaydetti.

***

Konuyla benzer içerikler:

Sonsuz gençliği kazanmanın anahtarı: Gençlik Rehberi

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/kultur-sanat/sonsuz-gencligi-kazanmanin-anahtari-genclik-rehberi_436679

Risale-i Nur’dan doğru İslâmiyet dersini alan bir genç...

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/risale-i-nur-dan-dogru-islamiyet-dersini-alan-bir-genc_432625

Bu zamanda Risale-i Nur mu okunurmuş?

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/seyda-sultan-zengin/bu-zamanda-risale-i-nur-mu-okunurmus_431088

Risale-i Nur’u niçin çok okumalıyız, Risale-i Nur, neden bu asra bakan bir tefsirdir?

Risale-i Nur eserleri, muhtevası, telif ediliş tarzı, dili ve düzeni itibariyle diğer İslâmî eser ve tefsirlerden farklıdır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/risale-i-nur-u-nicin-cok-okumaliyiz_414017

Mehmet Akif: En büyük âlim odur ki; İşaratü’l-İ’caz’ı anlasın...

Mehmet Akif Ersoy'un Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi ve Kur'an-ı Hakim'in hakikatli ve nurlu bir tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı ile ilgili değerlendirmeleri Risale-i Nur'un muhteva ve mesajının anlaşılması noktasında oldukça önem taşımaktadır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/mehmet-akif-en-buyuk-alim-odur-ki-isaratu-l-i-caz-i-anlasin_419602

Doğru İslâmı anlama projesi: Medresetü’z - Zehra

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/halil-elitok/dogru-islami-anlama-projesi-medresetu-z-zehra_389766

Din ve fen ilimlerinin birlikte okutulduğu bir Bediüzzaman Üniversitesi

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/din-ve-fen-ilimlerinin-birlikte-okutuldugu-bir-bediuzzaman-universitesi_370309

AA

Okunma Sayısı: 5394
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı