"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrail’e dikenli tel ihracına devam

20 Ekim 2024, Pazar 20:59
İsrail’le ticaretin devam ettiğine dair ispatlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Soykırımın ilk aylarında Mescid-i Aksa’nın etrafını çevreleyen dikenli tellerin Türkiye’den tedarik edilmesi büyük tepkilere neden oldu.

Ticarete devam, protestoya ceza
‘İsrail’e takılacağımızı düşünürken Türkiye’ye takıldık’
“Türkiye İsrail ile olan tüm ilişkilerini derhal kesmeli”

Nisan ayında gelen ticaret kısıtlamasıyla durdurulduğu açıklanan dikenli tel ihracatının devam etti TÜİK verilerinde görüldü. TÜİK verilerine göre 2023 yılında ve ticaret kısıtlamasının geldiği Nisan 2024’e kadar dikenli tel İsrail’e gidiyor. Ancak nisan ayından itibaren dikenli teli Filistin’e göndermeye başlamışız. Verilere göre Ağustos ayında dikenli tel ihracatında rekor kırıldı. Gazeteci Metin Cihan, İsrail’le ticaretin tepki çektiği ilk aylardaki en tartışmalı ihracat malzemesi olan dikenli telin hala İsrail’e gönderildiğini TÜİK verilerine dayanarak açıkladı. Karar’ın haberine göre Cihan, “İsrail gazeteleri de Netanyahu’nun kararı ve özel izni ile bu ticaretin Filistin maskesi altında sürdüğünü yazdı. Çünkü Türkiye’nin tedariği kesilirse İsrail zarar görür diye açık açık ilan ettiler” dedi.

Haber Merkezi

Dijital güvenlik de İsrailli şirkette
TRT de İsrailli firma ile çalışıyor
İsrail devlet şirketiyle ortak fuar
İsrail’le “gizli ticaret” skandalı

 

Okunma Sayısı: 306
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı