"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hani cebimizden beş kuruş çıkmayacaktı?

19 Ekim 2024, Cumartesi 17:00
Prof. Dr. Uğur Emek, Kamu Özel İşbirliği projelerine ayrılan dev bütçe ödeneklerini gündeme taşıdı. Emek, 2025-2027 yılları arasında Avrasya Tüneli için 16,4 milyar TL ayrıldığını belirterek, “Cebimizden beş kuruş çıkmayacaktı.” dedi.

Ayrıca şehir hastaneleri ve karayolları için ayrılan milyarlarca liralık ödenekler de dikkat çekiyor.

Karar yazarı Ekonomist Prof. Dr. Uğur Emek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerine ayrılan bütçe ödeneklerini mercek altına aldı. Emek, özellikle Avrasya Tüneli ve şehir hastaneleri gibi projelere ayrılan devasa ödeneklerin dikkat çekici olduğunu belirtti.

2025-2027 yılları arasında KÖİ projeleri için ayrılan bütçeler, toplamda milyarlarca lirayı buluyor. Paylaşımında, 2025 yılı KÖİ projelerine ayrılan toplam bütçe ödeneğinin 204,2 milyar TL olduğunu vurgulayan Emek, bu tutarın 2026 yılında 238,4 milyar TL’ye, 2027 yılında ise 246,5 milyar TL’ye çıkacağını ifade etti.

Okunma Sayısı: 173
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı