"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Etki ajanlığını yine getirdiler

19 Ekim 2024, Cumartesi 17:00
MAYIS AYINDA 9’NCU YARGI PAKETİ TASLAĞINDA YER ALDIĞINDA TEPKİYLE KARŞILANINCA GÜNDEME GETİRİLEMEYEN ÊTKİ AJANLIĞI” BUGÜN BİR BAŞKA YASA TEKLİFİ KAPSAMINDA TBMM’YE SUNULDU.

“Etki ajanlığı” düzenlemesi, geçtiğimiz Mayıs ayında 9’ncu Yargı Paketi taslağında yer aldığında tepkiyle karşılanınca yasama gündemine getirilmemişti ancak bugün bir başka yasa teklifi kapsamında TBMM’ye sunuldu. Türkiye’de “etki ajanlığı” kavramına dayalı şekilde ceza kanununa yeni bir suç eklenmesi artık resmen TBMM gündemindeyken; “iç ve dış siyasal yararlar aleyhine” ifadesiyle suç tanımında muğlaklık dikkat çekti.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’in, “Noterlik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklifi” kamuoyuna açıklamasıyla birlikte iktidar tarafından “etki ajanlığı” düzenlemesinden vazgeçilmediği ortaya çıktı. Güler’in teklifi açıklaması sırasında yanında grup başkanvekilleri dışında TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’ın da hazır bulunduğu görüldü. Taslak halinde “etki ajanlığı” düzenlemesinin, TCK’ya “Diğer faaliyetler” başlığı altında eklenmesi öngörülüyordu. Şimdi yasa teklifinde ise yeni suç düzenlemesi için üst başlık “Devletin güvenliği veya siyasal yararları aleyhine suç işleme” olarak önerildi.

Okunma Sayısı: 826
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı