CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da medya temsilcileriyle bir araya geldi.
ULUSLARARASI ŞEFFAFLIK DERNEĞİ TÜRKİYE BAŞKANI OYA ÖZARSLAN: ANLAŞMA İKİ ÖZEL ŞİRKET ARASINDA OLSAYDI BİZİ İLGİLENDİRMEZDİ, AMA KAMU PARASI KULLANILIYOR.
Ankara Sanayi Odası (ASO), ekonomik darboğazın giderilmesine yönelik hazırladığı raporu 4 bakanlığa gönderdi.
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan, ikinci çeyrek büyümesinin ekonomik yavaşlama beklentisini teyit ettiğini söyleyerek, sanayi sektörü ve KOBİ’lerin başı çekeceği bir büyüme modeline geçilmesi gerektiğini belirtti.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ile ilgili yeni bir rapor yayımladı. Derecelendirme kuruluşu, Türk Lirası’ndaki keskin değer kaybının etkisiyle Türkiye ekonomisinin, düşük büyüme ve cari işlemler açığının daralması ile karşılaşacağı ve yeniden dengelenmeye zorlanacağını belirtti.
Türk Lirası’nın sert düşüşünden kaynaklanan şok dalgaları bütün dünyayı sardı.
YILLARDIR UYGULANAN “BORCA DAYALI BÜYÜME” MODELİ, TÜRKİYE’Yİ BÜYÜSE DE, KÜÇÜLSE DE EKONOMİSİ AÇIK VEREN BİR ÜLKE HALİNE GETİRDİ.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının not indirimi kararlarını değerlendiren Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaya Ardıç, bu kuruluşların Türkiye’ye haksızlık yaptığını söylüyor.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de bugün yaşanan ekonomik krizin etkilerinin 3-4 ay sonra daha ağır bir şekilde görüleceğini söyledi.
DÖVİZ KURUNDAKİ ANORMAL YÜKSELİŞ DURDU VE FİYATLAR İNİŞE GEÇTİ, AMA ORTAYA ÇIKAN BELİRSİZLİK YÜZÜNDEN PİYASALAR SIKINTILI.
İŞ DÜNYASI: İSTİŞARE KANALLARINI AÇIK TUTMALI VE ORTAK AKILLA ÇALIŞMALIYIZ. AB İLE İLİŞKİLERİMİZİ YENİDEN OLUMLU BİR ÇERÇEVEYE KAVUŞTURMAMIZ GEREKİYOR.
Bilkent Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Refet Gürkaynak, 1998-2002 yılları arasında gelişmekte olan ülkelerin iktisat politikası reformları yaptığını, Türkiye’nin de 2001 yılı itibariyle bunu uygulamanın faydasını gördüğünü söylüyor.
TRUMP’IN YAPTIRIMLARINA KARŞI AB İLE AYNI SAFTAYIZ. ORADAN GELEN DESTEK NORMALLEŞME SÜRECİ İÇİN UMUT VAAD EDİYOR.
Ekonomist Atilla Yeşilada, “Ekonomik savaş ve dünyaya meydan okuma söylemi sona ermeli. Yatırımcı savaş söylemini sevmez. Sonunda kazanacak olsak dahi, savaş olan yere girmez, kaçar” dedi.
İstanbul serbest piyasada dolar 6,6750 liradan, avro 7,6250 liradan haftaya başladı. Kapalıçarşı’da 6,6730 liradan alınan dolar, 6,6750 liradan satılıyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ya da kişiler hakkında soruşturma başlattı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kurdaki dalgalanmayla ilgili olarak, "Bu geceden itibaren aksiyon planımızı uygulamaya başladık." ifadesini kullandı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin ekonomik çerçevesiyle ilgili gelinen son duruma ilişkin açıklama yaptı.
ABD’de temaslarda bulunan Türk heyetinden herhangi bir ilerleme işareti gelmemesi dolayısıyla dolar/TL, 5.44’e dayandı. Euro ise 6.31’in üzerine çıkarak rekor kırdı.
ABD ile yaşanan gerilimin tırmanması ve Amerika’nın İran’a yönelik yaptırımlarının başlaması nedeniyle Türk Lirası dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Peki, uzmanlar ve vatandaş doların lira karşısında değer kazanmasıyla ilgili neler düşünüyor?
"Yeni Ekonomi Model"e ilişkin çerçevenin Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak tarafından yarın kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.
DÖVİZ KRİZİ VE YÜKSEK ENFLASYON SARMALI, ÇOK SAYIDA İŞLETMEYİ ZORA SOKTU. BİRÇOK ŞİRKET KREDİ YAPILANDIRMASINA GİDERKEN, BAZILARI İFLÂS BAYRAĞI ÇEKTİ.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN VATANDAŞA “YASTIK ALTINDAKİ DÖVİZ VE ALTININIZI BOZDURUN” ÇAĞRISI İKTİSAT İLMİNE AYKIRI OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ.
Seçim öncesi başlayan enflasyon ve döviz krizi seçim sonrası hızlanarak devam ediyor.
Türkiye ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı İcra Direktörü Dr. Güven Sak Türkiye ekonomisini bekleyen riskleri açıkladı ve “Herkes gelen kötü şeyleri görüyor, ancak kimse önemsemiyor” dedi.
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye’deki şirketlerin çoğunun Türk Ticaret Kanunu’na göre batık durumda olduğunu söyledi.
Türkiye’deki son ekonomik gelişmeleri değerlendiren İngiliz Financial Times gazetesi, dövizin gidişatı yüzünden Türkiye’de işletmeler için tehlike çanlarının çaldığını yazdı.
Türk-İş’in hazırladığı rapora göre, yoksulluk sınırı bu yılın temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık 800 TL artış göstererek 5.662 liraya yükseldi.
TCMB bugün gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizinde 75 baz puan ve üzerinde artış olacağı tahmin ediliyor
İktisatçı Prof. Dr. Korkut Boratav, ekonomide bu yılın son 3 ayında küçülme sürecinin başlamasının beklendiğini söyledi.