14 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Başsavcıdan tuhaf açıklama

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, referandum sonuçlarının belli olması üzerine yaptığı, ‘’Yargıçlar olarak hukuk devletini ve yargıçların bağımsızlığını anayasa değişse dahi, yasalar değişse dahi korumak azmindeyiz’’ açıklaması tuhaf karşılandı.

Yalçınkaya, buna gerekçe olarak, “Çünkü yargı organı halkın temsilcisidir. Halkı temsilen bu görevini yapmaktadır. Halkımız müsterih olsun. Biz hukuk devletini gerçekleştireceğiz. Bunu engellemek mümkün değildir” dedi.

Yargitay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, ‘’Yargıçlar olarak hukuk devletini ve yargıçların bağımsızlığını Anayasa değişse dahi, yasalar değişse dahi korumak azmindeyiz’’ dedi.

Yalçınkaya, vefat eden Yargıtay 1. Hukuk Dairesi Onursal Üyesi Ahmet Uğur Turan için Yargıtay önünde düzenlenen cenaze töreninin ardından gazetecilerin referandum sonuçlarına ilişkin sorularını cevapladı. Demokrasi ve hukuk devletinin en önemli unsurlarından birinin yargı bağımsızlığı olduğunu belirten Yalçınkaya, hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı birlikte ele alındığında, yargının bağımsızlığı için adalet sisteminin iyi işletilmesi ve aynı zamanda toplumun gelişmesi ve çağdaşlaşması için de hukuk devletinin korunması gerektiğini söyledi. Yalçınkaya, ‘’Yargıçlar olarak hukuk devletini ve yargıçların bağımsızlığını Anayasa değişse dahi, yasalar değişse dahi korumak azmindeyiz. Bunu engellemek mümkün değildir. Çünkü yargı organı halkın temsilcisidir. Halkı temsilen bu görevini yapmaktadır. Halkımız müsterih olsun. Biz, hukuk devletini gerçekleştireceğiz. Yargıçların bağımsız ve tarafsız olmasını da sağlayacağız’’ diye konuştu.

Bir gazetecinin referanduma ilişkin ‘’Bu sonucu bekliyor muydunuz?’’ sorusuna karşılık Yalçınkaya, ‘’bu konuda düşüncesini açıklamak istemediğini, bunu siyasete girmek olarak değerlendirdiğini’’ kaydetti.

ÖZBEK: HALK BÖYLE İSTEDİ

HSYK girişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ise referandum sonuçlarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine yüzde 58’lik bir oranla ‘’evet’’ sonucu çıkmasını beklemediklerini söyledi. Özbek, yasal düzenlemenin kendilerini ve hukuk devletini ilgilendirmesi sebebiyle taraf olma durumunda kaldıklarını ifade ederek, ‘’bu zaman diliminde çok ağır, zaman zaman çok acımasız bir kampanya dönemi yaşadıklarını’’ belirtti. Bu dönemde yapılması gereken neyse onu yapmaya çalıştıklarını kaydeden Özbek, ‘’Bundan sonra halkımızın çoğunluğunun tercihi bu yönde olduğuna göre fazla söyleyebilecek bir şeyimiz de kalmadı demektir’’ diye konuştu. Referandum süresince ne halka ne de basına gerçek dışı bir şey söylemediklerini ifade eden Özbek, yargıç disiplini içerisinde hareket etmeye çalıştıklarını belirtti. Özbek, bir gazetecinin ‘’Yeni anayasa uzlaşmayla çıkar mı sizce?’’ sorusuna ‘’Geçmişteki uygulamaya bakarsak fazla umutlu olduğumu söyleyemem, o çalışmanın tarafı olup olmayacağımızı şimdiden söyleme imkanımız yok’’ cevabını verdi.

14.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasi sivil bir anayasa ile güçlenir

  Yeni gündem yeni anayasa

  Gül: Yeni bir dönem başlıyor

  Hisarcıklıoğlu: Daha demokratik anayasaya ihtiyaç teyit edildi

  Kudatgobilik: Müzakere süreci tıkanma noktasına geldi

  İçişleri Bakanı Atalay: Polisin günahı yok

  Başsavcıdan tuhaf açıklama

  17. değişiklik yapıldı

  12 Eylülcülere suç duyurusu

  Halk tercihini yaptı, bize lâf düşmez

  “Pakistan için 81 ilden 81 TIR” kampanyası

  Arhavi’de sonuçlara itiraz edildi

  Referanduma katılım yüzde 73,7

  Suçlunun kaçacak yeri kalmadı

  Dev petrol platformu Çanakkale Boğazı’ndan geçti

  Düğün mutluluğu üzüntüye boğuldu

  Hizmet TIR’ı bugün giydiriliyor

  Deniz Harp Okulu öğrencileri açık deniz eğitimine çıktı

  Hacı adaylarına seminer

  Okul öncesinde ‘turuncu bayrak’ uygulaması

  Ucuz kırtasiye izdihamı

  Kaybolan kardeşler İstanbul’da bulundu

  Tersine beyin göçü için kampanya

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.