Bal üreticileri üretimi ve ihracatı arttıracak |
TÜRKİYE'DEKİ bal üreticileri, yıllık yaklaşık 83 bin ton olan bal üretimini 200 bin tona, 2 bin ton civarındaki ihracatı da 50 bin tona çıkarmayı hedefliyor. Türkiye Arı Yetiştiriciliği Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, bir açılışa katılmak üzere geldiği Mersin’de, Türkiye’de yaklaşık 4 milyon 900 bin kovanda yıllık 83 bin ton bal üretildiğini söyledi. Hedeflerinin bu miktarı yukarılara çekmek olduğunu ifade eden Yılmaz, ‘’Bu kapsamda sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde 79 ilde örgütlenerek 40 bin 445 üyeye ulaştık. Ürettiğimiz balı birlik bünyesinde kurduğumuz paketleme tesislerinde işleyerek daha kaliteli ve daha ucuza balı tüketiciyle buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda 12’inci paketleme tesisini Mersin’de açtık’’ dedi. |
20.04.2010 |