ANTALYALI OKUYUCULARIMIZDAN ŞÜKRÜ ÇİVİTÇİ, YENİ ASYA İLE 1972 YILINDA TANIŞMIŞ
Yeni Asya ile nasıl tanıştınız?
Yeni Asya ile 1972 yılında Karabük’te, belediye kütüphanesinde tanıştım.
Sizi Yeni Asya’ya bağlayan esas saikler nelerdir?
Yeni Asya’yı, bizi millî ve manevî değerle-rimize Risâle-i Nur vasıtasıyla bağladığı için okuyorum. En önemli husus budur.
Sizce Yeni Asya’yı farklı kılan özelliği nedir?
Yeni Asya’yı farklı kılan en büyük özelliği Hakkın hatırını hiçbir hatıra feda etmemesidir.
Yeni Asya’nın size ve ailenize kazandırdığı en
önemli değerler ne-lerdir?
Yeni Asya bana ve aileme millî ve manevî değerlerimize sahip çıkmayı, ibadet aşkını, okuma alışkanlığını kazandırmıştır.
Yeni Asya’nın 40 yıllık yayın hayatına baktığımızda Risâle-i Nur hizmetlerine olan katkılarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yeni Asya’nın 40 yıllık yayın hayatına baktığımızda, Türkiye’de Risâle-i Nur’un dellâllığını tek başına yapan bir gazetedir. Bunu hakkıyla yaptığına inanıyorum. Zaten bu, bizim misyonumuzdur.
Yeni Asya’nın ictimaî hayata olan etkilerini nasıl görüyorsunuz?
Risâle-i Nur’un prensipleri doğrultusunda yapılan yayınlar, insanların olaylara bakış açılarını değiştirmiştir. Kimsenin göremediği ayrıntıları görebilmek, kimsenin yakalayamadığı aldatmacaları yakalayabilmek ve kimsenin kuramadığı dengeleri kurabilmek Yeni Asya’nın müsbet hareket çizgisinde görülmüştür.
Yeni Asya ile ilgili yaşadığınız ve unutamadığınız bir hatıranızı bizimle paylaşır mısınız?
Yeni Asya’yı ilk okuduğum yıllarda, fıkıhla ilgili aklıma gelen birçok sorunun “Fıkıh Köşesi”nde birileri tarafından soruluyor olması beni çok şaşırtırdı. Yeni Asya’nın bundan böyle de İnşallah daha da gelişerek, yarınlara ışık tutmaya devam etmesi duâsıyla daha nice 40. yıllara diyorum…
|