"Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Çiğ köfte

MALZEMELER (5 kişilik)

l2 su bardağı ince bulgur

l1500 gr. sinirsiz, yağsız,

iki kez çekilmiş dana kıyma

l1 adet kuru soğan

l1 çorba kaşığı acı biber salçası

l2 çorba kaşığı domates salçası

l1 demet maydanoz

l1/2 demet yeşil soğan

lAcı kırmızı pulbiber (isot)

lKimyon

lGeniş bir kabın içinde su

lTuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:

Geniş bir kaba bulgur, salça, karabiber, kimyon, pulbiber, ince ince doğranmış kuru soğan konur. Elle, bulgur yumuşayıncaya kadar, ara sıra sudan serpiştirilerek yoğrulur.

Yumuşayan bu karışımın içine kıyma ve tuz ilâve edilerek su ile birlikte bulgur yumuşayana kadar iyice yoğrulur.

İyice yumuşadıktan sonra ince kıyılmış yeşil soğan ve maydanoz ilâve edilerek karıştırılır.

Yoğurma işlemi bitince küçük parçalar alınarak elle sıkılır. Köfteler servis tabağına marul yapraklarıyla birlikte dizilir ve hemen servis yapılır. Afiyet olsun.

Not:

Çiğ köftenin bekletilmeden yenmesi gerekir. Bekletildiği takdirde bulgur şişer ve arzu edilen lezzet alınamaz. Bayatlayan çiğ köfteler çırpılmış yumurtaya bulanıp, kızgın yağda kızartılarak ve sıcak olarak servis yapılabilir.

YASEMİN DİKMETAŞ

14.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Ramazan ve Rabbi hissetmek

  Muhtelif sorular

  Resûlullah'ın (asm) duâsına mazhar sahabeler

  TEBESSÜM

  Nimetlere şükür

  Oruç ayının habercileri

  Oruç tutmak, büyüdüğümün ispatı demekti

  Kızını verir misin?

  Zevâlin tasavvuru da elemdir

  YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır