Çiğ köfte
MALZEMELER (5 kişilik)
l2 su bardağı ince bulgur
l1500 gr. sinirsiz, yağsız,
iki kez çekilmiş dana kıyma
l1 adet kuru soğan
l1 çorba kaşığı acı biber salçası
l2 çorba kaşığı domates salçası
l1 demet maydanoz
l1/2 demet yeşil soğan
lAcı kırmızı pulbiber (isot)
lKimyon
lGeniş bir kabın içinde su
lTuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
Geniş bir kaba bulgur, salça, karabiber, kimyon, pulbiber, ince ince doğranmış kuru soğan konur. Elle, bulgur yumuşayıncaya kadar, ara sıra sudan serpiştirilerek yoğrulur.
Yumuşayan bu karışımın içine kıyma ve tuz ilâve edilerek su ile birlikte bulgur yumuşayana kadar iyice yoğrulur.
İyice yumuşadıktan sonra ince kıyılmış yeşil soğan ve maydanoz ilâve edilerek karıştırılır.
Yoğurma işlemi bitince küçük parçalar alınarak elle sıkılır. Köfteler servis tabağına marul yapraklarıyla birlikte dizilir ve hemen servis yapılır. Afiyet olsun.
Not:
Çiğ köftenin bekletilmeden yenmesi gerekir. Bekletildiği takdirde bulgur şişer ve arzu edilen lezzet alınamaz. Bayatlayan çiğ köfteler çırpılmış yumurtaya bulanıp, kızgın yağda kızartılarak ve sıcak olarak servis yapılabilir.
|