Çikolatalı ve frambuazlı cheesecake
(8 kişilik) Hazırlama Süresi: 40 dk
Malzemeler:
lKek tabanı için:
l4 paket kakaolu bisküvi
l200 gr margarin
Üzeri için:
l2 paket labne peyniri
lSu bardağı süzme yoğurt
l1 paket toz kremşanti
l1 su bardağı süt
l1 bardağı iri kıyılmış çikolata
Süslemek için:
l1 su bardağı hazır ahududu sosu
l1 kâse frambuaz
l1 çorba kaşığı su
l3 çorba kaşığı kayısı marmeladı
HAZIRLANIŞI:
Kek tabanı için, margarini eritip ılıtın. Bisküvileri ufalayıp robota alın. Margarini ilâve edip ezin. Çukur bir kaba alıp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Kelepçeli kalıbı yağlı kâğıtla kaplayın. Hamuru kalıbın içine elinizle bastırarak yayın. Buzlukta 15 dakika bekletin.
Kremşantiyi 1 bardak sütle katılaşıncaya kadar çırpın. Buzlukta 15 dakika bekletin. Peynir ve yoğurdu başka bir kapta çırpıp buzdolabında 10 dakika bekletin. Kremşantiye ekleyip iyice yedirinceye kadar çırpın.
Peynirli karışımın yarısını kek tabanının üzerine döküp kıyılmış çikolatayı serpiştirin. Kalan peynirli karışımı ekleyip spatula ile düzeltin. Buzdolabında 3 saat bekletin.
Marmelat ve suyu tavada ısıtın. Frambuazları batırıp kekin üzerini süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
Âfiyet olsun.
|