Zonguldak’ta kömür ocağında çalışan işçiler, yerin metrelerce altında ilk sahurlarını yaptılar. Dilaver Mahallesindeki özel bir kömür işletmesinde çalışan işçiler, sahur vaktinde, ocak içinde ahşap direk ve kalaslardan oluşturdukları sofrada, yanlarında getirdikleri ekmek, peynir, zeytin gibi yiyecekleri yediler. İşçiler, ezan vakti yaklaştığında da oruç için niyette bulunup dua ettiler.
Zonguldak’ta, kömür ocağında çalışan işçiler, ilk sahurlarını yerin metrelerce altında yaptılar. Ramazan ayının İslâm âlemine hayırlar getirmesini dileyen işçiler, “Ramazan’ı yerin altında geçirmek herkese nasip olmaz. Burada sahur yapmanın ayrı bir tadı var” dediler. Merkez ilçeye bağlı Gelik Beldesi Ayiçi mevkiinde, Arılar Madencilik’in gece vardiyası işçileri, ilk sahurlarını yerin yüzlerce metre altında yaptı. Maden işçileri, sahur vakti girince işe paydos vererek ocakta kullanılan kalaslardan bir yer sofrası hazırladı. Daha sonra evlerinden getirdikleri domates, biber, salatalık, peynir, zeytin ve meşrubat gibi katıklarla süsledikleri yer sofrasında sahurlarını yapan işçiler, yemekten sonra da duâ etti.
|