Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu, çocukların kendi başlarına hareket etmeye başladıkları, ancak okuma yazma bilmedikleri dönemde, yağ ve kir çözücü maddeleri su zannederek içebileceklerine dikkati çekerek, ‘’Bu tür durumlarla karşılaşılması halinde olayı yaşayan kişi kesinlikle kusturulmamalı’’ dedi.
Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melikoğlu, okul öncesi çağdaki çocukların karşılaşabilecekleri en büyük risklerin başında yemek borusu yanıklarının geldiğini bildirdi.
Çocukların kendi başlarına hareket etmeye başladıkları, ancak okuma yazma bilmedikleri dönemde, yağ ve kir çözücü maddeleri su zannederek içebileceklerini kaydeden Melikoğlu, haftada ortalama 3-5 çocuğun yemek borusu yanığı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu ifade etti.
Zehirlenmenin önüne geçilmesi için öncelikle yetişkinlere büyük görev düştüğünü vurgulayan Prof. Dr. Melikoğlu, aile bireylerinin, çocuklarının bu tür maddelere ulaşmasını engelleyecek önlemleri alması, yağ ve kir çözücülerin mutlaka kilitli bir dolapta tutulması gerektiğini söyledi.
|