Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Etleri sebzelerle birlikte pişirin

Uzmanlar, Kurban Bayramı ile değişen beslenme alışkanlıları sebebiyle vatandaşları uyarıyor. Etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi ve tüketilmesinin, ‘sağlıklı beslenme’ açısından önemli olduğu belirtildi.

Bayramda, şeker ve şekerli besin tüketiminin yanı sıra et tüketiminin de arttığına işaret eden uzmanlar, özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve şeker hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini ifade ediyor.

Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşları kurban etini hemen tüketmemeleri konusunda uyaran Osmaniye Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi ve tüketilmesinin, ‘sağlıklı beslenme’ açısından önemli olduğunu söyledi.

Kırmızı etin sindirimde zorluğa yol açtığını aktaran Dr. Cingöz, “Bu nedenle özellikle mide-bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle pişirerek tüketmeli. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için, kalp-damar hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyonu olan kişiler, Kurban Bayramı’nda yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli, kısıtlı miktarlarda tüketmeli ve aşırıya kaçmamalı” dedi.

KALP SAĞLIĞI İÇİN KIRMIZI ETE DİKKAT!

Kırmızı et tüketiminin kalp ve damar hastalıklarına erken davetiye çıkarttığını kaydeden Dr. Cingöz, özellikle orta yaş ve üzeri insanların, kırmızı et tüketiminde dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı. Bayram süresince beslenme düzeninde değişiklikler olacağına dikkat çeken Cingöz, şöyle dedi: “Kurban Bayramı’nda kırmızı et tüketimi artacak. Ayrıca, sakatat ve kuyruk yağı tüketimi kan kolesterol düzeyini doğrudan yükselten sebeplerden. Bilindiği gibi kolesterol düzeyinin yüksek olması kalp ve damar hastalıklarını erken davet ediyor. Bu nedenle kurban etleri ve elde edilen iç yağı, kuyruk yağı gibi hayvansal yağların ‘ziyan olmasın’ düşüncesiyle aşırı tüketiminden kaçınılmalı.”

/ OSMANİYE

24.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Güneydoğu’ya kardeşlik köprüsü

  NİYE KAÇALIM Kİ?

  Hacılar dönüş yolunda

  Gençlerin soruları cevap bekliyor

  Ayrılık tohumları ekenler iktidar olamaz

  Yüzlerce terörist safdışı

  Çoçuklar aileye muhtaç

  15 kat daha hızlı Süper ADSL yolda

  Tanık Koruma Kanunu TBMM Genel Kurulu’nda

  Büyük alışveriş merkezleri fakirler için gezi mekânı

  Özelleştirmeye karşı 22 yılda 7 bin 400 dâvâ

  TİSVA’dan dilencilere kredi

  Mersin Limanı Avrupa standartlarını yakaladı

  Konya, savunma sanayiinde iddialı

  Otokuşetli tren 30 bin yolcu taşıdı

  Aksaraylı köylüler fidan istiyor

  Tünel için ödenek isteği

  Erzurum - 20 derece

  Suriyeli’ler ülkelerine dönmeye başladı

  Kilis’den Suriye’ye bayram ziyareti

  Barajlar dolmadı

  Nakit yerine, kartlı geçiş

  Köprüde beklemenin maliyeti 1.5 milyar dolar

  Kitap ayraçlarında sağlıklı beslenme

  Etleri sebzelerle birlikte pişirin

  Kadınlar evde dikkatsiz

  Yemek borusu yanıklarına dikkat

  Ülser, ekeklerde daha sık görülüyor

  Çocuk dostu şehir: Karaman

  Anadolu’nun cömert yüzü

  Kahvede sigara içmek referandumla yasaklandı

  105. Kurban Bayramını kutladı


 Son Dakika Haberleri