Yapılan bir araştırma, diyetle uyumlu olarak tüketilmeleri için üretilen gıdaların, çocukların sağlığı için risk oluşturabileceğini ortaya koydu.
Bilim adamları bu tip gıdaların istemeyerek de olsa şişmanlığa yol açabileceğini söylüyor. Kanadalı bilim adamları genç fareler üzerinde yaptıkları deneylerde onlara yiyeceklerin düşük kalorili olanlarını verdiler. Deneyler sonucunda bu gıdaların farelerin sonra daha fazla yemek yemelerine sebep olduğu belirlendi. Bilim adamları düşük kalorili gıdaların esasında çocuklar ve gençlerin vücutlarının mekanizmalarını bozduğunu belirtiyor. Deneylerde düşük kolorili gıdalarla beslenen daha yaşlı ve ergin farelerde ise aynı sonuç gözlenmedi. Bilim adamları bu duruma gerekçe olarak ise yaşlı ve ergin farelerin, yiyeceklerinin enerji değerini daha iyi tespit edebilmelerinin gösterdi.
|