Aroma Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş’nin Karaman Fabrikasında; günde yaklaşık bin 300 ton elma, 600 ton vişne, 300 ton üzüm ve 100 ton nar, işlenerek yarı mamul haline getiriliyor.
Aroma Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Mahmut Atom Duruk, Türkiye’nin ilk meyve suyu firmalarından olan Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş’nin 1968 yılında Bursa’da kurulduğunu söyledi.
Karaman’daki fabrikanın bin 300 ton elma, 600 ton vişne, 300 ton üzüm ve 100 ton nar işleme kapasitesi olduğunu vurgulayan Duruk, fabrikanın sadece içinde bulunduğu kente değil 200 kilometre çevresindeki illere de hizmet verdiğini kaydetti. Duruk, Mersin, Antalya, Konya gibi birçok ilden meyve alınıp işlendiğini ifade etti.
Duruk, bölgede ayrıca elma dışında farklı meyve üretilmesi için de çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, ‘’Geçen yıl çiftçilere 36 bin 500 adet şeftali fidanı dağıttık. Bu yıl ise farklı çeşitlerde 100 bin meyve fidanı dağıtacağız. Karaman, bisküvisi ve elmasından sonra meyve sularıyla da ün yapacak’’ dedi.
|