"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Korkutan rakamları açıkladı: Bakan Özhaseki'den 'deprem' uyarısı!

22 Temmuz 2017, Cumartesi 17:51
Çevre Bakanı Özhaseki'den Ege Bölgesi’ndeki belediye başkanlarına yapılaşma uyarısı...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Anadolu topraklarının yüzde 71’inin deprem riski altında bulunduğunu, Türkiye’de her yıl 200 bini İstanbul’da, 300 bini Anadolu’da olmak üzere 500 bin yapının kentsel dönüşüm yoluyla yeniden yapılması gerektiğini söyledi. Özhaseki, Bodrum depremini örnek vererek, “Özellikle Ege Bölgesi'ndeki belediyelerin imar hareketleri ve ruhsatları konusunda daha duyarlı ve dikkat olması gerekiyor” dedi.

Milli Türk Talebe Birliği'nin (MTTB) Platformu 17'nci Geleneksel Vefa Buluşması'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, toplantı öncesi gazetecilerin Ege’deki deprem ve İstanbul’daki sel ile ilgili sorularını yanıtladı. Özhaseki, dünyadaki iklim değişikliğine bağlı olumsuzlukların Türkiye’nin de önünde durduğunu ve felaketlere yol açtığını söyledi. Bakan Özhaseki şöyle konuştu:

"BELEDİYELER İMAR PLANINI DELMEMELİ VE ÇANAK TUTMAMALI"

"İklim değişikliğine bağlı olumsuzlukları önlemler alarak önleyebiliriz. Depremlere sağlam zemin ve buna dayanıklı yapılarla yani depremlerle savaşarak değil, önlemler alarak yüz yüze gelebiliriz. Anadolu topraklarının yüzde 71’i deprem tehdidi altındadır. Depremlerle savaşılmaz önlemler alınır. İnsanların canını depremlerde değil, kötü yapılaşmalar almaktadır. Gereken çalışmalar yapıldığı takdirde depremleri can kaybı olmadan atlatabiliriz ama imar planlarını delme çalışmaları kaçak yapılaşma olursa, belediyeler buna çanak tutarsa, insanlar ne yazık ki en ufak sarsıntıda dışarı çıkar. Mal ve can kaybı olur. Uzakdoğu’da görüyorsunuz evler sağlam olunca insanları meydana gelen depremler gece uykusundaki ninni gibi gelir.”

TÜRKİYE’DE 7.5 MİLYON YAPI RİSKLİ

Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve hükümet olarak hesaplarının 7.5 milyon yapının elden geçirilmesi ve büyük bölümünün yıkılması gerektiğine değindi. Bakan Mehmet Özhaseki, Bakanlar Kurulu'na getirdikleri ve önümüzdeki günlerde meclise getirecekleri yeni düzenlemeler konusunda herkesin üzerine düşeni yaptığını belirterek şunları söyledi:

“Deprem konusunda hedefimiz 15 yılda her yıl 500 bin yapıyı yenilemek, bunun altyapısını düzenlemek, finansman kaynaklarını bulmak olacaktır. Bu konuda dersimize çalıştık. Düzenlemeler Bakanlar Kurulunda uzun uzun anlatıp tartışmaya açtık. Her yıl 200 bini İstanbul’da 300 bini Anadolu’da olmak üzere 500 bin binanın yıkılıp yeniden yapılması gerekmektedir.”

EGE BÖLGESİNDEKİ BELEDİYE BAŞKANLARINA UYARI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bodrum’da meydana gelen depremin can kaybı olmadan atlatılmasının sevindirici olduğunu söyledi. Özhaseki, Ege Bölgesi'nin depremsel açıdan riskli olduğunu belirterek, “Ege Bölgesi'ndeki belediye başkanlarını buradan bir kez daha uyarıyorum. O bölgedeki yapılaşmalar çok daha fazla dikkatli olunmalı. Bodrum depreminde çok şükür can kaybı yok. Eğer belediyeler imar planlarını delmemiş ya da bozulmasına çanak tutmamışsa sıkıntı olmaz” diyerek sözlerini tamamladı.

***

Okumak için tıklayınız:

'Ege depremi' hakkında Bakan Eroğlu'ndan açıklama

3-4 atom bombası gücünde: 95 artçı sarsıntı, tsunami ve yaralılar var!

Ege'de şiddetli deprem!

Ege'deki şiddetli depremin ardından ''tsunami'' açıklaması

Felaketten ders almıyoruz

Deprem musibetine ne kadar hazırız ve Bediüzzaman 'depremler' için ne diyor?

***

DHA

Etiketler: özhaseki, deprem
Okunma Sayısı: 2994
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    22.7.2017 18:54:28

    Sn.BAKAN yakın zamanda sizin ifadeniz'Ülkede en büyük hırsızlık imarda oluyor,demiştiniz.Hırsızlığın,yolsuzluğun olmaması için ADALET'i tesis etmek,muhafaza etmek gerekir. Zira KENTSEL DÖNÜŞÜM adı altında şu an özellikle AKP li belediyeleriniz'BAS PARAYI,AL EMSAL ARTIŞI,politikası gütmekteler. Siz öncelikle sivil toplum teşkilatlarının ve insanım ızın taleplerine rasyonel cevap verin.İmarda kısıtlayan,haksızlıklara neden olan farklılıkları ortadan kaldırarak ADİL planlama yapın ve yapılmasını sağlayın.DENETİMi yapan,bina yapan müteaahit olan olmayın.TOKİ tarlada emsal 2 lere varan imar uygulaması yaparken vatandaşa imarı geciktirip sonrada TOKİ'ye verilen emsalin yarısını yada daha azını vermeyiniz.ADİL ve ADALETLİ OLUNUZ.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı