"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kayseri’yi terk ettiler

08 Ağustos 2024, Perşembe 15:42
Kayseri’de Suriyelilere yönelik yaşanan ırkçı saldırıların ardından yaklaşık 3 bin kişi şehri terk etti. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 24 işyeri ise kapandı.

Suriyeli insan hakları aktivisti Taha Elgazi, şehri terk eden Suriyelilerin büyük bir kısmının çevre illere taşındığını söyledi. Suriye’ye dönenlerin de olduğunu belirten Elgazi, bazı Suriyelilerin ise Avrupa’ya gittiğini ekledi.

Kayseri’ye giderek Suriyelilerle görüşen Taha Elgazi, “Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSB) Suriyelilere ait olan veya Suriyelilerin yoğunlukta çalıştığı çoğu tekstil atölyesi 24 işyeri kapandı. Çünkü binlerce Suriyeli buralarda çalışıyordu. Böyle bir saldırı olunca insanlar tedirgin oldu. Kenti binlerce kişi terk etti. İş yerlerini çalıştıranlar eleman bulamadı” dedi. Gazete Duvar’ın haberine göre saldırıların ardından işyerini kapatan bir Suriyeli, yaşananlarla ilgili korkuların bitmediğini ve bu nedenle konuşmak istemediğini söyledi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2991
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    9.8.2024 05:34:56

    بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla اِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ اِخْوَةٌ فَاَصْلِحُوا بَيْنَ اَخَوَيْكُمْ Mü'minler ancak kardeştirler; siz de kardeşlerinizin arasını düzeltin. (Hucurât Sûresi, 49:10) اِدْفَعْ بِالَّت۪ى هِىَ اَحْسَنُ فَاِذَا الَّذ۪ى بَيْنَكَ وَبَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَاَنَّهُ وَلِىٌّ حَم۪يمٌ Kötülüğe iyiliğin en güzeliyle karşılık ver. Bir de bakarsın, aranızda düşmanlık bulunan kimse candan bir dost oluvermiştir. (Fussilet Sûresi, 41:34) وَالْكَاظِم۪ينَ الْغَيْظَ وَالْعَاف۪ينَ عَنِ النَّاسِ وَاللّٰهُ يُحِبُّ الْمُحْسِن۪ينَ Öfkelerini yutanlar ve insanların kusurlarını affedenlere gelince, Allah iyilik yapanları ve iyi kullukta bulunanları sever. (Âl-i İmrân Sûresi, 3:134) (Mektûbat sh: 264) وَلَا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ اُخْرٰى Hiçbir günahkâr başkasının günahını yüklenmez. (En'âm Sûresi, 6:164) اِنَّ الْاِنْسَانَ لَظَلُومٌ Muhakkak ki insan çok zalimdir. (İbrahim Sûresi, 14:34) Ayet-Hadis - 232...ilâ âhir!...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı