"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Darbe düzeninden artık kurtulalım

12 Eylül 2024, Perşembe 00:24
12 Eylül darbesinin 44. yılında, darbecilerin kurduğu antidemokratik düzenin tek adam rejimiyle daha da tahkim edildiği bir durumdayız.

12 Eylül’den tek adamlığa

12 Eylül 1980 darbesinin kurduğu düzen, dayattığı anayasa ve temel kanunlarla 44 yıldır devam ederken, 2017’de OHAL ortamında yapılan anayasa değişiklikleriyle ülke kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırıp demokrasi ve hukuku iyice işlemez hale getiren tek adam rejimine sürüklendi.

Her alanda çöküş

Darbelerin yol açtığı olumsuzlukları parlamenter sisteme fatura ederek kendisini savunan zihniyet, tek adam rejimiyle ülkeyi her alanda çöküşe götürürken, bir grup teğmenin son çıkışı, hukuk ve demokrasiden uzaklaştırılan sistemin kırılganlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Okunma Sayısı: 866
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı